Părinți de nota 10

Pentru suflet…

A fost odata un rege care avea 4 sotii. Intr-o zi , regele s-a imbolnavit si era pe patul de moarte. Temandu-se sa nu ramana singur in viata de apoi, el si-a chemat cea de-a 4a sotie, pe care o iubea cel mai mult si ii cumpara diamante, aur si haine elegante. A intrebat-o: „Ai muri cu mine si ai merge impreuna cu mine in viata de apoi?”

Insa a 4a sotie a raspuns: „imi pare rau, dar nu pot sa fac asta”. Si a plecat. Isi iubea de asemenea si a 3a sotie, pe care cu mandrie si-o prezenta regatelor vecine. Asa ca a chemat-o pe a treia sotie si a intrebat-o: „Ma vei insoti in viata de apoi?” A treia sotie a raspuns :”Imi pare rau, imi iubesc viata prea mult, nu pot sa fac asta.

Cand vei muri , ei ma voi recasatori”. A 2a sotie , insa, a fost mereu alaturi de el cand a avut nevoie de ea. Asa ca a chemat-o si a intrebat-o si pe ea: „Ai merge cu mine in viata de apoi?” A 2a sotie insa i-a raspuns: „Imi pare rau, dar de data asta chiar nu pot sa te ajut, dar ceea ce pot sa fac este, sa-ti aranjez inmormantarea , sa sa fiu acolo cu tot dragul la inmormantarea ta”. Trist regele era deja descumpanit de frica. Deodata, o voce a strigat si a spus: ” Voi merge cu tine si te voi urma orinude te vei duce, chiar daca inseamna si in viata de apoi”.

Regele s-a uitat si iata ca era prima sotie. Dar din pacate, aceasta era sotia de care s-a ingrijit cel mai putin. S-a simtit usurat dar si rusinat zicandu-i: ” Imi pare rau ca te-am neglijat si nu ti-am acordat mai multa atentie cat eram inca in viata si in putere”.
Morala acestei povesti este ca noi toti avem 4 sotii. Asa deci , a 4a sotie este trupul nostru pe care ne place sa-l decoram cu bijuterii , sa-l lucram, sa il hranim cu cele mai bune si gustoase mancaruri, sa-l imbracam in cele mai frumoase haine. Dar in final , el nu poate merge cu noi in viata de apoi. A 3a sotie reprezinta posesiunile noastre, pierdem atat de mult timp in viata asta incercand sa le strangem sa le folosim, dar in final ele nu ne pot urma catre vesnicie. Ele in final, vor fi impartite si date catre altii, exact ca a 3a sotie care spunea ca se va recasatori. A 2a sotie sotie , reprezinta prietenii si rudele noastre. Avem incredere in ei si sunt mereu la bine si la greu in timpul vietii. Dar cel mai departe pot merge cu noi pana la inmormantare stand la capatai pana „a 4a sotie” este ingropata.

Insa prima sotie, ei bine, ea este sufletul nostru. De obocei neglijam sa avem grija de sufletul nostru , insa acesta este unicul ce ne va urma pana si-n viata de apoi. Bucura-te de trup, tine-l sanatos, bucura-te de posesiuni si de confortul si placerea pe care ti le ofera, pretuieste-ti prietenii si familia pentru dragostea pe care ti-o ofera de-a lungul vietii.

Dar nu uita sa ai grija de sufletul tau , sa-l hranesti. Fa-ti timp sa fii singur, fa-ti timp sa te rogi, fa-ti timp sa meditezi , pentru ca el este sursa pentru viata ta si in acelasi timp cel mai de incredere prieten. Sper ca aceasta poveste sa te ajute pe tine, sau pe cineva pe care-l iubesti.

Loading...