Părinți de nota 10

Adevărat… Ești de acord?

Odată șapte oameni au întrebat VIAȚA: ”De ce trăiesc așa?”. O pildă pentru suflet!

O povestire care te va pune pe gânduri…

Odată șapte oameni au întrebat VIAȚA o singură întrebare: ”De ce trăiesc așa?”

Iată ce au întrebat și ce răspunsuri au primit:

Primul a întrebat:

– „De ce trăiesc așa?”. Sunt mereu bolnăvicios, nereușitele sunt mereu pe urma mea… sunt ca un magnet pentru tot felul de probleme …

Și Viața i-a răspuns:

– Deoarece trăiești în ciudă altora. Ești supărat pe toată lumea, ești prins în capcanele răzbunării și urii. Dar viața trebuie să o trăiești în Bucurie. Pentru tine, pentru cei din jur și pentru Dumnezeu. Doar atunci vei fi fericit.

Al doilea:

-„De ce trăiesc așa?”. Sunt într-o luptă continuă cu cineva sau cu ceva. Nimic nu e cum trebuie…

Și Viața i-a răspuns:

– Pentru că trăiești contrar. Contrar la tot și toți. Ești ca un adolescent care nu s-a maturizat, încă te revolți, nu te poți opri deloc. De aceea ai o viață atât de transversală. Și trebuie să trăiești mulțumit. Și atunci vei deveni fericit.

Al treilea:

– „De ce trăiesc așa?”. Depind mereu de opiniile celorlalți, nu sunt sigur de mine deloc …

Și viața i-a răspuns:

– Trăiești ca să fii invidiat. Și trebuie să trăiești în așa fel ca să INSPIRI prin exemplul tău. Și atunci vei fi fericit.

Al patrulea:

– „Spune, de ce trăiesc așa?”. În stres continuu și tensiune…

Și Viața i-a răspuns:

– Trăiești ca să dovedești ceva cuiva. Viața ta constă din teoreme continue, care trebuie aduse în mod constant la „ceea ce era necesar de dovedit”. Dar nimeni nu are nevoie de asta. Nu este nevoie să dovedești nimănui nimic. Vei irosi atât de mult timp și energie pentru asta: atât pe dovezi, cât și pe hrănirea imaginilor mentale ale altor oameni din capul tău, care vor fi întotdeauna flămânzi și care îți vor cere atenție din nou și din nou. Dar tu trebuiești trăiești în AXIOMA FERICIRII.

Al cincilea:

– „De ce trăiesc așa?” Viața pentru mine este o dezamăgire completă…

Și Viața i-a răspuns:

– Deoarece trăiești prin aparențe. Unde ești tu cel real? Trebuie să fii, nu să pari. Doar atunci vei fi fericit.

Al șasele:

– De ce trăiesc așa? Plictisit, dezinteresat…

Și Viața i-a răspuns și ei:

– Deaorece Viața TRECE PE LÂNGĂ TINE. Deoarece ca un cameleon – te-ai ascuns de ea. Dar trebuie să trăiești așa, încât Viața din curiozitate să încetineze și nu m-ai treacă pe alături, dezinteresată. Și atunci sigur vei fi fericit.

Al șaptelea:

– De ce trăiesc așa? Nimic nu îmi aduce fericire…

Și Viața i-a răspuns:

– Pentru că nu trăiești viața ta. Iar aceste bucurii nu sunt ale tale. Găsește-te pe tine, sentimentele tale, dorințele, visele, obiectivele, cuvintele, simțurile, cărțile, filmele, melodiile, cercul social … GĂSEȘTE-ȚI VIAȚA! Și atunci vei fi fericit.