Părinți de nota 10

Sfinții părinți:” Ce are special femeia, și bărbatul nu? Dumnezeu i-a dăruit femeii o astfel de putere…”

Ce are special femeia, si barbatul nu? Dumnezeu a daruit-o cu astfel de „puteri” (iubire si gingasie), pe care atunci cand le foloseste, il robeste, il inmoaie pe barbatul ei, oricat de barbar ar fi.

Un psiholog spune ca miscarile femeii, modul de a vorbi, comportamentul, iubirea, dragostea, gingasia ei au o subtirime, ceva distinctiv care il vrajeste, il rapune pe barbat, scrie doxologia.ro.

Sfanta Scriptura spune:

„Femeile intelepte zidesc casa, iar cele nebune o darama cu mana lor” (Pilde 14, 1). Poporul nostru spune din experienta: „Femeia tine casa”. De ce? Ce are special femeia, si barbatul nu? Dumnezeu a daruit-o cu astfel de „puteri” (iubire si gingasie), pe care atunci cand le foloseste, il robeste, il inmoaie pe barbatul ei, oricat de barbar ar fi.

Un psiholog spune ca miscarile femeii, modul de a vorbi, comportamentul, iubirea, dragostea, gingasia ei au o subtirime, ceva distinctiv care il vrajeste, il rapune pe barbat. Aceste insusiri il fac pe barbat sa nu se dezlipeasca de langa ea. Si deja casa este zidita pe o temelie adanca si nezdruncinata.

(Arhimandrit Vasilios Bacoianis, Casatoria, Editura Tabor, Bucuresti, 2010, p. 58)

Loading...