Părinți de nota 10

Relaxare pentru gravidute in 3 pasi

Cele mai multe femei privesc sarcina ca pe o perioada in care vor sta in majoritatea timpului acasa, fara a face prea multe lucruri. Insa, in momentul in care sunt insarcinate, isi continua viata ca si pana atunci, facand aceleasi activitati, fara a lasa aceasta situatie sa le afecteze rutina zilnica. Adevarul este ca odata cu aparitia fatului, corpul tau se schimba, functionand ceva mai greu decat inainte, tocmai pentru a ajuta la dezvoltarea bebelusului. Din acest motiv ai nevoie de mai multa odihna si relaxare decat de obicei. Ai in vedere ca starea ta de spirit si sanatatea corpului influenteaza dezvoltarea fatului. Asadar, iti propunem in continuare 3 pasi prin care sa iti usurezi perioada sarcinii si sa te bucuri de ea, relaxandu-te.

Somn

Somnul este foarte important pentru o viitoare mamica in perioada sarcinii. Odata cu tine se odihneste si micutul ce il porti in pantec. De aceea, pentru a te asigura ca beneficiezi de cel mai odihnitor si confortabil somn, trebuie sa alegi o saltea potrivita pentru femeile gravide. Opteaza pentru o saltea cu orificiu pentru burtica, ce este comoda, iti ofera sustinerea necesara, dar in acelasi timp iti permite sa dormi in orice pozitie doresti.

Plimbare

Activitatea fizica joaca si ea un rol important in a avea o sarcina sanatoasa. Totodata, din cauza greutatii bebelusului, picioarele tale au de suferit, iar mersul pe jos nu ajuta. Alege o pereche de ciorapi compresivi pentru gravide care sa iti reduca senzatia de picioare obosite, dar si simptomele de insuficienta venoasa. Astfel, purtati zilnic, disconfortul din zona picioarelor este diminuata, iar plimbarile obisnuite nu vor mai parea o povara.

Masaj

O sarcina pune multa presiune asupra corpului tau, in special in ultimile saptamani, cand fatul este dezvoltat aproape in intregime. Din acest motiv, iti recomandam o sesiune completa de masaj chiar la tine acasa! Achizitioneaza un fotoliu de masaj care sa iti ofere relaxare oricat de mult timp doresti. Acesta va imita mana unui maseur real si, in functie de setarile pe care le faci, poti sa insisti asupra spatelui, bratelor sau picioarelor.

Tu cum alegi sa te relaxezi in perioada sarcinii? Incearca recomandarile noastre si bucura-te de confort alaturi de bebelusul tau care se va dezvolta armonios.
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.