Părinți de nota 10

O mamă împărtășește un truc genial de adormire și calmare a bebelușului

Când vine vorba despre somnul bebelușului, mămicile sunt mereu în căutarea unor sfaturi eficiente. Iată un sfat pe care o mămică l-a primit de la o prietenă și a funcționat magic: o minge de gimnastică! Așa că merită încercat – mai ales că există șanse mari ca bebelușul să fie calm și să doarmă instantaneu.

mamaplus
”Bebe nu dormea iar eu eram la capătul puterilor… Discutând cu prietena mea, mi-a dat acest sfat: încercă să o adormi legănând-o pe o minge de gimnastică.

OK mi-am spus – de ce nu aș încerca și acest sfat? Tocmai aveam în casa o minge de asta… Și nu mi-a venit să cred. Din momentul în care m-am așezat cu ea în brațe… fiica mea s-a calmat din plâns și în câteva minute dormea. De atunci folosesc aceasta minge de gimnastică în fiecare zi. Ar trebui să se cheme mingea de somn a bebelușului.”, a scris mămica fericită.

Așadar, cât de mult doarme un bebeluș după naștere? Ei bine, imediat după naștere, bebelușul stă treaz câteva momente, apoi cade într-un somn de câteva ore bune, căci experiența nașterii a fost și pentru el foarte obositoare.

În primele zile e treaz cam o oră pe zi, această perioadă crescând la trei ore până la sfârșitul primei luni de viață. De asemenea, începând de la o lună, copilul va reuși să doarmă mai mult timp fără pauză.

Loading...