Părinți de nota 10

Vrei să fii mamă-eroină? Toate vrem, dar trebuie să te gândești și la tine! Copilul tău vrea să fii fericită

Când ești mamă, nu prea mai ai voie să faci nimic
E un paradox aici. Nu ai voie să faci nimic, dar trebuie să le faci pe toate. După ce devii mamă, în perioada în care mergi în derivă, cu valul, în oceanul acesta al parentingului, ești foarte expusă. Ești un pește mic, lipsit de apărare, abia ieșit în larg. Practic, vezi largul pentru prima dată. Apoi, pe măsură ce timpul trece, tu capeți experiență în ape adânci, puiul crește și devine un pic mai puternic și nu mai e atât de dependent de tine și atunci începi să-ți amintești de tine.
Și degeaba…
Îți trebuie multă energie și tărie de caracter să reușești să faci ce vrei tu, ce simți tu că ți-ar face bine, ce te-ar face pe tine fericită într-o societate ca a noastră plină de judecători și tot felul de Dumnezei care știu ei mai bine ce ar trebui să faci, cum să-ți crești copilul și cum să-ți trăiești viața.

Sindromul TREBUIE
Mă trezesc de la ora 6 (cel târziu) și de când părăsesc patul, până la ora 22 (și ceva) când îmi pun oasele înapoi pe el, nu stau nicio secundă.

Obișnuiam să mă motivez spunându-mi că ”trebuie”. Trebuie să fac și aia și aia și aia și aia. De ce? Păi, am zis. Pentru că așa trebuie! Pentru că trebuie să faci totul pentru copil, pentru că trebuie să faci totul în casă, pentru că trebuie să faci tot ce poți și la job. Pur și simplu, așa trebuie!

Trebuie? Oare? Cine zice că trebuie? Eu zic că trebuie? Zic eu așa ceva? Mie nu-mi trebuie casă curată ca lacrima, nu-mi trebuie copil îmbrăcat în cămasă călcată să mă tai în dunga mânecii, nu-mi trebuie trei feluri de mâncare pe zi, nu-mi trebuie confirmare de la cei din jur, nu-mi trebuie oboseala care apare din stresul de a le face pe toate.

Loading...