Părinți de nota 10

Nu ești singura mamă care simte că trece prin iad

Meseria de mamă este grea. Presupune o viață haotică în mod constant, cu programe neplăcute, momente dezordonate și copii murdari. Oricine este mamă îți poate spune că are parte de momente mai puțin perfecte și nebunie, însă mamele au tendința de a împărtăși momentele frumoase cu alții.
Adevărul este că partea dezordonată a lucrurilor este mai mult prezentă în viața mamelor. Iată de ce nu ești singura mamă care simte că trece prin iad!

Ești mamă și simți că treci prin iad? Nu ești singura!

Deși există multe tipuri de mame, toate au parte de momente dezorganizate. Este vorba despre acele momente în care casa ajunge să fie răsturnată, deoarece programul și viața nu par a fi în concordanță cu ordinea și grija pentru obiectele din casă. Dar nu este murdărie propriu-zisă. Mamele încearcă din răsputeri să își mențină starea de spirit bună în fiecare zi, făcând acest lucru într-un fel sau altul. Este vorba despre mamele care se luptă cu anxietatea sau depresia, mamele care au legături familiale dificile sau un trecut care nu este chiar cel mai plăcut.

Fiecare mamă trece prin situații dificile.

Însă mamele trec prin aceste momente și reușesc să se ridice și să le arate familiilor că se descurcă. Acest lucru nu înseamnă că mamele care nu au trecut prin momente dificile nu sunt la fel de curajoase, ci doar că aceste lucruri fac parte din viață.

Mamele sunt descrise în filme, cărți și seriale ca persoanele care aduc mereu pacea în casă și care știu ce să spună. Sunt persoanele care rezolvă tot. Sunt lipiciul care ține familia împreună. Dar mamele care au un trecut și care se trezesc în fiecare dimineață pentru a fi cea mai bună versiune a lor sunt mamele din lumea reală.

Adevărul este că viața este dezordonată. Este plină de momente de care nu suntem mândri sau de momente care ne fac să ne simțim cumva mai slabi sau inegali față de ceilalți. Așa că încercăm să ascundem acste lucruri. Avem tendința de a păstra aceste lucruri ascunse din teama de a nu fi judecați de alții. Toată lumea ascunde ceva de ochii publicului. Mama pe care o vezi cu machiajul perfect și cu părul aranjat? Poate că a avut o cădere nervoasă înainte de a coborî din mașină și a fost nevoită să își refacă machiajul în oglinda mașinii.

Natura umană ne dă o înclinație toxică spre a ne compara cu ceilalți din jurul nostru.

Această comparație trebuie să dispară din viața ta, mai ales dacă ești mamă. Toată lumea din jurul nostru face ceea ce știe mai bine, dar dacă am înțelege cu toții că luptăm într-un fel sau altul pentru a duce traiul pe care ni-l dorim, oare cum crezi că ne-ar fi influențat moralul?

Privind din afară, pare că toată lumea este perfectă. Că se descurcă perfect. Și ajungi să te întrebi ce e în neregulă cu tine. Când faci acest lucru, anulezi sentimentele pe care le ai, sentimente pe care ar trebui să le înțelegi și să le lași să treacă.

Mamele tind să pună sentimentele de nesiguranță pe pauză, pentru a face tot ce au de făcut într-o zi obișnuită. Câteodată, acestea se simt dezorganizate și frânte. Poate ambele. Însă sunt mame, își lasă aceste sentimente la o parte și încep să facă îndatoririle zilnice, pentru că nu au timp să fie dezorganizate sau obosite, nu? Greșit. Viața este dezordonată. Ai timp să fii cum vrei tu să fii, chiar dacă vrei să recunoști acest lucru sau nu. Eliberează-te de acest sentiment de vinovăție! Ești puternică, dar câteodată trebuie să accepți că nu le poți face singură pe toate.