Părinți de nota 10

De ce plang bebelusii in primele luni de viata

Primele luni de viata ale bebeilor vor fi o adevarata provocare pentru tine. Deoarece ei inca nu pot comunica precum noi, ganguritul sau plansul sunt singurele metode prin care ei iti pot transmite ceea ce simt. La inceput, insa, motivele care-l fac pe cel mic sa planga indelung nu iti sunt mereu foarte clare, iar posibilitatile sunt destul de variate. Tocmai de aceea e important sa fii foarte atenta la momentele in care acestia plang, dar si la comportamentul si limbajul lor corporal. Toate astea iti pot crea o imagine de ansamblu si te pot ajuta sa depistezi mai repede problema astfel incat sa-l faci fericit pe cel mic de-ndata.

Daca inca nu ai putut sa-i dai de cap problemei, iata cateva idei care iti pot fi folositoare:

Schimbarea scutecului – majoritatea bebelusilor te vor anunta foarte rapid ca este cazul sa ii schimbi atunci cand scutecul s-a murdarit.
Foamea – daca il observi pe prichindel agitat, foindu-se si intorcandu-se dupa sanul tau atunci cand ii iei in brate e evident ca ii e foame. Chiar daca odata ce incepi sa il hranesti acesta inca plange, stai fara grija, cand se va satura plansul va fi dat uitarii.
Oboseala – bebelusilor le e destul de greu in primele luni de viata sa se obisnuiasca repede cu oamenii straini. Unde mai pui ca acestia pot fi deranjati foarte usor de agitatie, zgomot sau multe schimbari de mediu intr-un timp scurt. Toate aceste lucruri ii obosesc si astfel se declanseaza plansul. Du-l pe cel mic intr-un loc linistit si ferit si incearca sa-l adormi.
Prea frig sau prea cald – la inceput nu o sa-ti poti da seama prea clar cat de mult sa-ti infofolesti bebelusul atunci cand e frig sau cat de bine sa-l protejezi de caldura excesiva. Tocmai de aceea el va fi pregatit cu o runda de plans pentru a te notifica atunci cand temperatura nu ii este prielnica.
DSC_3061 modNu uita ca pana si produsele de dormit trebuie sa fie unele croite special pe talia bebeilor, dar si realizate special pentru nevoile acestora. Cand vine vorba de un somn odihnitor si o investitie mai mult decat practica, pilota Nature Kids realizata din 100% bambus reprezinta alegerea ideala. Este perfecta pentru orice anotimp, fibra de bambus pastrand caldura pe timpul iernii si racoarea in perioadele toride ale anului. Proprietatile antimicrobiene si antialergice naturale au o deosebita grija fata de pielea sensibila a copiilor.

Ofera-i micutului tau atentia cuvenita si ai grija sa-l faci cel mai fericit inca din primele zile de viata!