Părinți de nota 10

Cum să pregătești biberonul copilului tău. Aceasta este cea mai sigură metodă!

Daca apa contine mult clor, curata ustensilele in masina de spalat vase sau foloseste un sterilizator pentru bebelusi. Daca apa este buna, le poti scufunda pentru 10 minute in apa clocotita. Poti prepara apoi laptele pentru cel mic.

Citeste instructiunile

Asigura-te ca ai citit cu atentie instructiunile producatorului referitor la tipul de lapte formula pe care i-l vei da celui mic. Daca adaugi prea multa apa, cel mic nu va primi cantitatea necesara de nutrienti de care are nevoie. Daca adaugi prea putina apa, o formula prea concentrata poate cauza diaree sau deshidratare.

Prepararea formulei de lapte

Primul pas este sa aduci apa cu care pregatesti formula, la stadiul de fierbebe, pentru un minut. Lasa-l sa se raceasca un pic si amesteca-l in cantitatea necesara de formula. Daca aceasta cantitate de lapte este preparata si neconsumata in mai mult de o ora, este bine sa prepari alta cantitate.

Varianta refrigerata

Majoritatea bebelusilor prefera sa pape laptele la temperatura camerei sau mai cald. Cea mai rapida metoda de a decongela laptele formula este de a-l plasa intr-un recipient cu apa calduta si sa rotesti biberonul pana cand laptele devine bun pentru a fi consumat.

Cuptorul cu microunde nu este indicat pentru a incalzi biberonul celui mic, deoarece acesta poate supraincalzi laptele. Chiar daca biberonul pare cald la atingere, laptele poate sa nu aiba aceeasi temperatura. De asemenea poti lua in calcul ca daca este tinut prea mult, biberonul poate exploda in interiorul cuptorului cu microunde.