Părinți de nota 10

Ce ar trebui sa poarte bebelusii in noptile reci ca sa aiba un somn lin?

Bebelusii carora le este prea cald nu se vor odihni bine (asa cum nici tu nu poti in noptile caniculare de vara sau iarna cand caloriferul e dat la maximum). De fapt, bebelusii si prescolarii carora le este prea cald noaptea, vor avea cosmaruri. Asa ca evita sa folosesti textile flausate, care il vor supraincalzi pe cel mic.

Temperatura ideala pentru somn, atat in cazul copiilor, cat si a adultilor este de douazeci de grade Celsius. Nu esti sigur daca bebelusului tau ii este prea cald sau frig? Verifica-i temperatura pielii; la atingere pielea lui ar trebui sa se simta confortabil, poate chiar un pic neutru (numai nu rece).

Ce ar trebui sa poarte bebelusii pentru somn la diferite varste?

Adapteaza informatia in functie de climatul zonei unde locuiesti, de temperatura din locuinta pe durata noptii dar si de preferintele bebelusului (unora le place sa fie mai cald decat altora iar un parinte atent va sesiza reactiile indicatoare).

Pentru nou-nascutii infasati, e recomandat un body cu maneca scurta sub o pijamaluta lejera cu maneca lunga. Un body din bumbac 100%, fabricat in Romania, precum cele de pe lilloo.ro, inseamna un pret accesibil si un material gandit special pentru pielea fina a bebelusului. In noptile reci, e important ca picioarele bebeusului sa fie acoperite. Poti sa il infasi intr-o paturica usoara de bumbac. Nu o lasa prea larga dar nici nu o strange prea tare, asa incat bebelul sa poata respira propice si sa-si poate misca mainile si picioarele in voie.
Pentru bebelusi. Odata ce nou nascutul a mai crescut un pic si ti-ai propus sa nu-l mai infasi, il poti imbraca pentru somn la fel ca pe un nou-nascut, doar ca il vei baga intr-un sac de dormit in loc de fasa. Ii ofera caldura fara sa il sufoce si suficienta libertate.
Grija de parinte asigura copilului un somn linistit si odihnitor. Inveti mai multe despre bebelus pe masura ce il expui la mai multe situatii care ii permit sa descopere, asa ca, in limita confortului sau, experimenteaza cu mai multe combinatii de hainute pentru somn. Invata-i reactiile si ofera-I ce ii trebuie ca sa ii fie bine si sa creasca frumos.