Părinți de nota 10

Superstiții din bătrâni pe care ar trebui să le luați în seamă

Ce să faceți ca să vă crească mare și sănătos micuțul? Tot ce ține de un părinte care și-a dorit din tot sufletul acel copil, dar, poate că nu ar fi rău să țineți cont și de superstițiile din bătrâni.

Mic la stat, mare la sfat

Din cele mai vechi timpuri, bătrânii spuneau că omul lung și deșirat e pe atât e prost, iar cel mic deștept în tot ce face. Cu alte cuvinte, nu vă faceți probleme dacă cel mic nu crește atât de înalt pe cât vă doriți voi.

În plus de atât, nu faceți nici un fel de demers pentru a împiedica dezvoltarea normală a trupului acestuia.

Copilul trebuie lăsat să crească normal.

Tot bătrânii spun că nimeni nu trebuie să pășească peste un copil, pentru că nu va mai crește. Iar această credință nu e răspândită doar la români, ci și la italieni, germani, francezi, portughezi, polonezi sau unguri.

De asemenea, se spune că un copil va înceta să crească dacă cineva îl va bate cu mătura sau dacă o persoană îl măsoară cu cotul sau face un nod. Totodată, e oprită în loc creșterea unui copil, dacă dă cineva cu un ghem în el sau dacă i se pune un ghem pe cap sau dacă este bătut, chiar și în glumă, cu palma peste tălpi. Ca să crească un copil, e bine să umble în ploaie cu capul gol.