Părinți de nota 10

3 lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le dețină

În acest articol vom aminti trei lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le aibă, sau să le achiziționeze de preferat în avans. Aceste lucruri pot să ușureze viața familiei în primele săptămâni după sosirea noului născut.

Un pătuț
Deținerea unui pătuț înaintea nașterii bebelușului pare ceva inutil dar, ceea ce contează este să cumperi pătuțul perfect. Bebelușul are nevoie de un pătuț care poate să-l facă să se simtă confortabil dar în același timp protejat. Acest lucru va contribui foarte mult la formarea obișnuinței de a dormi singur în pat.

Salteaua pătuțului trebuie să fie foarte confortabilă, să fie confecționată dintr-un material care se uscă ușor, tratat antimucegai și antiacariene.

Pătuțul ales cu grijă va fi locul preferat al bebelușului nostru în primele luni dacă îl decorăm cu jucării care să-i dezvolte organele senzitive: văzul, auzul, pipăitul. Un ursuleț drăguț, o rățușcă fluierătoare, o formă pe care o poate ronțăi vor fi tot atâtea elemente bcare vor atrage atenția micuțului și îl vor ajuta ca să se dezvolte.

Sutien pentru alăptare
După nașterea copilului, alăptarea acestuia va reprezenta o parte semnificativă din viața fiecărei mămici. Momentele alăptării copilului sunt importante în viața amândoura, deoarece în aceste momente se formează între cei doi o relație profundă, intimă, unică care va dăinui pe toată durata vieții. De aceea aceste momente merită să fie petrecute în condiții de confort, liniște, intimitate.

Un element ajutător al alăptării: sutienul pentru alăptare asigură confortul necesar în timpul alăptării, asigurând accesul copilului la “sursa de hrană”. Purtarea unui sutien pentru alăptat este important și pentru figura mămicii. După naștere sănii sunt măriți și grei, de aceea este importantă susținerea, sprijinirea lor cu un sutien bun pentru alăptat.

Pentru orice viitoare mamă care dorește să poată alăpta în orice circumstanțe fără a se simți stânjenită, un sutien pentru alăptat reprezintă o achiziție esențială înainte de nașterea copilului.

Dispozitive de monitorizare
De multe ori mămicile se vor afla în situații în care ele vor fi nevoite să lucreze prin casă, neputând să supravegheze bebelușul atunci când acesta doarme în altă cameră. Pentru a evita situațiile în care bebelușul trezit rămâne mult timp singur în cameră, dispozitivele de monitorizare reprezintă un instrument pentru liniștea părinților.

Sistemul de monitorizare transmite live părinților gângureala, plânsul bebelușului. În cazul în care acesta plânge, părinții vor fi alarmați.