Părinți de nota 10

3 lucruri care îți vor face viața mai ușoară când ai un bebeluș

Ești recunoscătoare în zilele în care reușești să faci un duș pe îndelete, în nopțile în care dormi în reprize mai lungi de două ore, dar și pentru fiecare masă neîntreruptă. Tocmai de aceea, știi cât de important este pentru tine să găsești soluții eficiente pentru lucrurile mărunte care îți ocupă tot timpul sau te întrerup în cele mai neoportune momente. Iată câteva ”accesorii” care îți vor face viața de părinte mai ușoară:

1. Termosul

Îți este util în timpul plimbărilor în parc, pentru că poate păstra apa la o temperatură potrivită și ceaiul cald, dar îți poate veni în ajutor și în timpul nopții, dacă nu alăptezi și ești nevoită să te trezești pentru a-i prepara micuțului tău formula. Poți încălzi apa înaintea orei de somn, o pui în termos și când bebelușul se trezește în timpul nopții pentru a mânca, nu trebuie decât să pui laptele praf pentru copii în biberon și să torni apa caldă din termos deasupra. Altfel spus, nici nu va fi nevoie să te ridici din pat.

2. Scutecele de unică folosință

Chiar dacă în prezent le considerăm banale și nu le acordăm prea multă importanță, perioadele dinaintea apariției lor au fost mai mult decât dificile pentru părinți. Spălarea, fierberea și dezinfectarea scutecelor din materiale textile erau o adevărată corvoadă pentru mămici, așa că nu am greși cu nimic dacă am spune că scutecele de unică folosință sunt invenția secolului în materie de bebeluși. Mai mult decât atât, numeroși producători includ în oferta lor variante impermeabile, care pot fi folosite și în concediu, la plajă sau la piscină. Și nici nu trebuie să te deplasezi la magazin pentru a le cumpăra, deoarece acum le poți comanda și online. Trebuie să recunoști, viața de părinte n-a fost niciodată mai simplă.

3. Sterilizatorul

Poate că părinții tăi nu aveau alte variante de a steriliza biberoanele și vasele în afară de cea a fierberii, dar epoca modernă a parentingului oferă o mulțime de soluții eficiente pentru această problemă. Poți opta pentru un sterilizator electric sau pentru unul care se folosește în cuptorul cu microunde. Procesul durează mai mult la prima variantă, însă acest tip este de regulă și mai încăpător. Pe de altă parte, sterilizatoarele care se folosesc în cuptorul cu microunde au dimensiuni mai mici și pot fi folosite chiar și în excursii sau vacanțe.