Părinți de nota 10

Cum sa îți faci singură întăritor de unghii eficient: Ieftin si usor, cu ce ai în casă:

Unghia este alcătuită, la fel ca firul de păr, din cheratină. Acesta îi conferă duritate şi soliditate. 20% dintre femei se plâng de unghii casante, prea fine, fragile, moi ori striate.

Principala cauză o reprezintă treburile casnice, dar de vină este şi îmbătrânirea unghiei: cu timpul, unghia se striază pe lungime, se deshidratează şi devine mai fragilă. Striaţiile încep să apară de la 35-40 de ani.

Vezi cum să-ţi faci singură un întăritor pentru unghii, chiar la tine acasă cu un lucru pe care îl ai în bucătărie!

Dacă te-ai săturat de unghii subţiri, fragile, sau dacă îţi rozi unghiile destul de des şi vrei să schimbi aspectul lor după ani de ”ronţăială”, ai nevoie de gelatină.
Gelatina este un remediu ieftin, uşor de găsit în multe magazine, iar efectele unui astfel de tratament făcut acasă te vor încânta.

Pentru un întăritor de unghii DIY ai nevoie de :
– 15 grame de gelatină
– 1 ceaşcă de apă

Mod de preparare:
1. Pune gelatina într-un castron de sticlă sau ceramică. Toarnă apa într-un ibric şi pune-l sa fiarba. Toarnă apa fierbinte peste gelatină şi amestecă până ce aceasta se dizolvă.
2. Lasă amestecul să se răcească atât cât să nu te frigă la atingere. Înmoaie degetele în lichid atâta cât unghiile să fie complet acoperite, pentru un tratament mai eficient al rădăcinii.
3. Lasa unghiile să se bucure de tratamentul de întărire circa 5 minute, apoi clăteşte-te cu apă călduţă şi poţi aplica o cremă de mâini hidratanta, obisnuita.
4. Amestecul de gelatină se poate păstra la frigider circa 2 luni într-o cutie de plastic cu capac. Scoate cantitatea necesară ori de câte ori ai nevoie şi încălzeşte-o la microunde.

Ce este gelatina:

Gelatina este o substanţă bogată în colagen care se găseşte în principal în oasele şi pielea animalelor din care se prepară supe cu proprietăţi excelente asupra sănătăţii.