Părinți de nota 10

Nu numai mamele sunt enervate de copiii lor uneori, se întâmplă și invers!

Nu, nu, eu chiar întreb serios! Vreau să știu dacă există vreo mamă care nu-și enervează copilul?
Știți de ce întreb?
Pentru că eu îmi enervez copilul și de 60 de ori pe minut. Glumesc, nu de 60, dar măcar de 59 și tot o fac. Bine, recunosc, îl scot din sărite de câteva ori pe zi, cel mult. Și zilnic!
Întreb acum chestia asta pentru că eu am crezut că așa e normal.
Și pe mine mă enerva și mă enervează mama și aveam impresia că, într-o oarecare măsură, și ăsta este scopul nostru în viață. Practic, suntem ca febra musculară. Dacă nu apare febra, înseamnă că nu ai lucrat bine mușchii ăia.

La fel și cu nervii copilului! Dacă nu se enervează, înseamnă că parentingul nu lucrează, ca să zic așa.
Am trăit bine, mersi, ani buni de zile cu impresia că e bine așa, e ce trebuie. Mai discutam și cu prietenele mele care sunt mame și mi se confirma chestia asta. Și ele își enervau copiii. Deci, dragilor, era o regulă.
Trăiam cu regula!
Am trăit cu regula asta până azi, când m-a sunat altă prietenă, mamă mai începătoare și, printre altele, mi-a zis cam apăsată de vinovăție că îl pupă pe fii-su până când se enervează.

Că l-ar trage de obrăjori, l-ar smotoci și el se enervează. Și îl enervează și din alte motive: că nu îi dă voie să lingă papucii, nu-l lasă să mănânce fructele direct de pe tarabă și insistă să le spele etc. Și ei îi pare rău, si se simte vinovată și ideea finală fiind că s-ar putea să fie o mamă rea sau nebună sau denaturată sau, sau, sau.
Și mi-a dat cu regula peste ochi…
Eu i-am zis că nu e adevărat, că toate ne enervăm copiii.

I-am explicat teoria mea cu febra musculară și nu mi s-a părut că aș fi avut succes. Ba chiar cred că i-am întărit convingerile că nu e o mamă ok.

CITESTE CONTINUAREA PE EVA.RO

Loading...