Părinți de nota 10

Legătura dintre mamă și fiu, o legătură pe viață

Relația dintre mamă și fiu este una puternică și de durată. A fi mamă este cu siguranță una dintre cele mai dificile sarcini din lume. Mamele sunt niște eroine în fața copiilor lor. Mamele încearcă mereu să evite ce este mai rău pentru ei, făcându-le viața puțin mai ușoară. Ele se străduiesc să-i învețe cât mai multe lucruri, pentru a-i împiedica să facă greșeli care le-ar putea complica viața. Dar chiar și a fi copil nu este ușor, aproape că devine o obligație pentru acesta să se comporte în conformitate cu regulile stabilite de mamă.

Nicio altă persoană nu înțelege un copil mai bine decât mama sa. De la naștere până la vârsta adultă, cei doi mențin o legătură puternică, crucială pentru dezvoltarea generală a copilului și sănătatea sa emoțională.

Relația dintre mamă și fiu este una dintre cele mai importante relații din viață
Indiferent de relația copilului cu altcineva, mama este întotdeauna mama. Ea ocupă un loc aparte în inima copilului. Iar relația dintre mamă și fiu este una dintre cele mai importante relații din viața ființei umane. O mamă va fi întotdeauna un prieten adevărat pentru copilul ei. Nimeni nu-i poate dori fericire copilului mai mult decât mama. Așa că sfaturile unei mame sunt întotdeauna cele mai bune.

Iată ce influență va avea mama asupra copilului:
Relația dintre mamă și fiu: Inteligența emoțională
În general, femeile sunt mai inteligente din punct de vedere emoțional decât bărbații. Și, deoarece, de obicei, ele sunt principalii educatori ai copiilor, le transmit această informație și acestora. Mamele sunt mai în alertă și mai sensibile la bunăstarea emoțională a copiilor lor și răspund mai bine emoțiilor lor. Un copil a cărui mamă este inteligentă emoțional își va dezvolta propriul sentiment de inteligență emoțională.

Respect și onoare
Fiul observă cum reacționează mama și cum se comportă zilnic și învață valorile sale. El vede problemele cu care se confruntă mama lui și învață diferitele moduri de a le depăși pe măsură ce dezvoltă empatie. Pe de altă parte, vede lumea din punctul de vedere al mamei sale și învață să fie respectuos față de ceilalți și să ducă o viață demnă.

Mai puține prejudecăți
Copiii care au o relație puternică cu mama știu că a fi violenți sau a-și suprima emoțiile nu sunt în niciun caz un semn de virilitate. Mai degrabă, ei cred că nu este nimic rău în a plânge și a-și exprima sentimentele. Aceștia au și prietenii de durată.
Relația dintre mamă și fiu: O mai bună exprimare și comunicare
Față de bărbați, femeile se exprimă mai bine și gestionează mai bine comunicarea interpersonală. Ele sunt un adevărat model în ceea ce privește comunicarea. Când copilul are legături strânse cu mama sa, va afla cât de importantă este auto-exprimarea în viață.

Mai mare respect pentru femei
O relație strânsă cu mama va ajuta un băiat să aprecieze rolul acesteia în viață și contribuția sa la familie. El va învăța să respecte femeile, în general.

Calitățile vor fi transmise de la o generație la alta
O mamă își învață fiul să manifeste răbdare, empatie, generozitate, compasiune, iubire și multe altele pe măsură ce crește. Aceste calități vor face parte din personalitatea sa și va transmite tuturor acestor valori, chiar și propriilor săi copii.

Un băiat iubit și care are o relație sănătoasă cu mama sa se transformă într-un bărbat încrezător.