Părinți de nota 10

Ce moștenește copilul de la părinți. Fără supărare!

Aștepți cu nerăbdare sosirea micuțului tău. Și probabil te întrebi nu numai cum va arăta sau cu cine va semăna. Ce moștenește copilul de la părinți? Păi… câte ceva de la fiecare dintre ei.

Copilul tău poate moșteni mult mai mult decât culoarea părului și trăsăturile fizice ale părinților săi. Studierea geneticii a permis identificarea a ce moștenește copilul de la părinți, de la fiecare în parte. Astfel, concluzia este că mama oferă opt dintre trăsăturile ei, iar tatăl doar șapte.

Ce moștenește copilul de la părinți
Iată opt trăsături despre care probabil nu știai că bebelușul tău le va moșteni de la mama sa.

Stilul de dormit

Ghemuit, pe burtă sau pe spate, insomniac sau cu un somn profund, obiceiurile mamei sunt cel mai probabil să fie transmise și copilului ei.

Culoarea părului

Deși este foarte probabil ca bebelușul să moștenească dominanta asupra genelor recesive, culoarea părului mamei poate spune multe despre cum va arăta părul micuțului.

Textura părului

Ca și culoarea părului, copilul are mai multe șanse să moștenească textura părului mamei. Așa că buclele tale naturale vor ajunge cu siguranță și la copil.

Temperamentul

Micuțul tău plânge sau urlă? S-ar putea ca vina pentru acest temperament să o poarte chiar mama. În timp ce mediul joacă un rol semnificativ, noi studii au indicat că profilul genetic ar putea juca un rol și mai mare în temperamentul copilului.

Obiceiurile alimentare

Ceea ce mănâncă mama în perioada de sarcină poate avea efecte pe viață asupra celui mic! Un studiu realizat pe șobolani a arătat că o dietă săracă în timpul sarcinii ar putea afecta o genă legată de producția de insulină, ceea ce ar putea crește riscul de diabet de tip 2 mai târziu în viață. Deși studiul nu a fost încă efectuat și pe oameni, cel mai bine este să fii în siguranță!

Mâna dominantă

Daca ambii părinți sunt stângaci, garantat că bebelușul va fi și el stângaci. Dar dacă mama este dreptace, copilul va semăna cu ea sub acest aspect.

Migrenele

Dacă suferi de migrene există șanse mai mari ca și micuțul tău să sufere de ele într-o bună zi.

Inteligența

Un studiu recent arată că, deoarece inteligența este transpusă la copil cu doi cromozomi X de la mamă și unul de la tată, acest lucru ar putea avea un efect asupra nivelului de inteligență al bebelușului. Un al doilea studiu a arătat că, în ciuda educației, a rasei și a clasei socio-economice, nivelul IQ al mamei este un bun indicator pentru cel al copilului. Tati, scuze…

Trăsături pe care copilul este probabil să le moștenească de la tată
Înălţimea

Aspectul fizic al copilului, în ansamblu, este puternic părtinitor și favorabil taților. Când supraviețuirea speciei umane depindea de rezistența fizică, pentru femei era preferabil să se asocieze cu un mascul superior fizic.

Sănătatea dentară

Dacă tatăl a avut de tras de pe urma cariilor, există cele mai mari șanse ca și copilul să devină un obișnuit al cabinetului stomatologic.

„Gropițele”

Femeile adoră barbații care fac „gropițe”, considerându-le niște accesorii prețioase. Vestea bună este că dacă tatăl are, va avea și fiul.

Forma degetelor de la picioare

Acest lucru este cel mai probabil să fie transmis atunci când tatăl este purtător al genei sindromului Apert și are vârsta peste 40 de ani.

Amprenta digitală

Există credința că acesta este un mod ciudat prin care natura îi ajută pe bărbați să-și identifice urmașii.

Problemele mintale

Tulburarea bipolară și tulburarea depresivă majoră se află pe lista afecțiunilor psihologice care sunt transmise prin cromozomul Y, fiului.

Neîndemânarea

Da, este un subiect delicat pentru bărbați. Dar asta e realitatea, din păcate…