Părinți de nota 10

Tine-ti bebelusul in brate si in inima! Miroase-i respiratia dulce si ametitoare, de lapte

Iti recomand sa tii bebelusul in brate. Aceasta scrisoare este scrisa de o mama pentru toate mamele care se ingrijoreaza ca bebelusii lor petrec prea mult timp in bratele lor.

Scrisoare pentru proaspetele mamici de la o alta mamica
Draga mamica,
Stiu cum te simti. Chiar stiu. Imi amintesc acele zile in care stateam lipita de canapea, bucurandu-ma de imbratisari moi cu bebelusul meu, dar ingrijorandu-ma constant. Rufele murdare, vasele de spalat, aspiratul casei, gatitul cinei si bineinteles vocile expertilor in cresterea copiilor sunandu-mi in cap si avertizandu-ma sa imi las jos bebelusul, caci altfel se va obisnui sa adoarma in bratele mele. Nu il ridica imediat ce face galagie, nu il hrani la intervale mai dese de doua ore si nu il alapta niciodata pentru a-l ajuta sa adoarma.

Adevarul este, draga mamica, ca este timp pierdut sa te ingrijorezi pentru asa ceva. Timp pretios pe care nu ti-l va da nimeni inapoi.

Imi amintesc frustrarea si gandurile irationale ca nu vei reusi niciodata sa te ridici de pe canapea, sa dormi sau sa faci orice fara un bebelus lipit de tine. Imi amintesc sentimentul de vina – dorinta de a-ti imbratisa bebelusul, dar ingrijorarea ca ii faci un deserviciu procedand astfel. Imi amintesc zambetele cu aer de superioritate pe care le primeam de la rude mai in varsta dupa ce ma incurajau sa incerc sa las mai des bebelusul din brate, eu raspunzandu-le ca nu suport sa il aud plangand.
Citeste aici continuarea