Părinți de nota 10

Cum faci fata primelor saptamani de viata ale bebelusului tau?

Pe cat sunt de frumoase primele saptamani de viata ale bebelusului tau, pe atat te poti simti confuza sau neajutorata la inceput. Cand ingrijorarile sunt lasate deoparte si cand incepi sa te relaxezi mai des, te vei putea bucura, cu adevarat, de prima etapa din proaspata viata de mamica, de conexiunea dintre tine si bebelusul tau.

Si cine ar putea sa iti dea cele mai bune sfaturi decat alte mame care au trecut prin experiente similare cu ale tale?

„Pana la un anumit punct, va fi nevoie sa uiti toate sfaturile si sa-ti urmezi intuitia. Bebelusul tau este o fiinta unica, de aceea, ar fi bine sa nu ai asteptari ca el sa doarma, sa manance si sa se comporte ca altcineva. Nu te gandi nici macar la un program special creat pentru bebelus in primele sase saptamani”.

„Nimeni nu mi-a spus ca in aceasta agitatie, in perioada de maternitate, pot sa nu-mi amintesc nici macar lucrurile de baza pe care le-am facut, de exemplu, cand a fost alaptat ultima data bebelusul. Am inceput sa-mi notez aceste lucruri intr-un jurnal”.

Citeste si Mama, tu cand ti-ai verificat ultima data tensiunea arteriala?

„Mi-as fi dorit sa stiu cat de repede se va duce aceasta prima etapa din viata bebelusului. Sfatul meu este sa petreci cat mai mult timp de calitate cu el, sa faci multe poze si multe videoclipuri impreuna”.

„Permite fratiorilor sau surioarelor mai mari sa te ajute cu schimbarea scutecelor, cu baita si cu imbracarea bebelusului. Incurajeaza prietenii de familie care vin in vizita sa supravegheze catva timp copilul mai mare, astfel incat sa poti avea grija de bebelus. Apoi, roaga alti apropiati (bunica, soacra, prietena cea mai buna) sa supravegheze bebelusul astfel incat sa poti avea grija si sa te poti juca cu copilul cel mare”.

„Mi-as fi dorit sa fi citit bebelusului o poveste inainte sa adoarma. Asta mi-ar fi salvat mult timp, mi-ar fi redus din frustrari si ar fi ajutat bebelusul sa doarma mai bine inca de la inceput”.

Citeste si Stii cum poti sa fii o mama mai buna?

„Nu uita nici de timpul petrecut fara copii, indiferent daca esti doar tu singura sau alaturi de prieteni, este foarte important. Te vei simti o fiinta umana din nou”.

„Sprijinul altor mame iti va fi de ajutor. Poti invata multe din experientele lor si vei descoperi ca nu esti singura persoana care se confrunta cu problemele de somn ale bebelusului sau alte situatii dificile”.