Părinți de nota 10

Alertă! Posibil focar de enteroviroză în școlile din București

Scrisoarea deschisă a unei mămici din Capitală subliniază nenumăratele rânduri în care părinții au semnalat cazuri de enteroviroze în grădinițe, școli și licee, fără niciun rezultat. La școala nr. 27 din sectorul 2 al Capitalei a venit Salvarea, în vreme ce la Liceul Dinu Lipatti sunt multe cazuri în care copiii prezintă simptome precum: stări accentuate de vomă, dureri de cap și stare generală de rău.

Adriana Pop – o mămică din sectorul 2 al Bucureștiului adresează o scrisoare deschisă cu o problemă majoră – multe școli, grădinițe și licee sunt pline de elevi bolnavi, iar virusul continuă să se răspândească, în vreme ce nimeni nu vrea să ia nicio măsură.

„Știm de Școala nr 27, am fost anunțați, dar nu avem atât de multe cazuri încât să fie declarată epidemie. Școala a contactat Direcția de Sănătate Publică și DSP-ul e in școală. Dar noi nu avem confirmarea analizelor făcute de copii, nici școala nu o are. Acum vedem câți copii lipsesc și vedem ce măsuri va lua DSP-ul”, declară Maria Manea, inspector școlar la Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Cu toate acestea, se pare că nimănui nu îi pasă de faptul că legislația prevede următorul aspect: „dacă sunt mai mult de 3 elevi într-o clasă ce prezintă simtomele unei boli contagioase, DSP trebuie sesizat și trebuie analizată posibilitatea unui focar epidemiologic”.

Citește continuarea pe: qbebe.ro