Părinți de nota 10

Adevărul neștiut despre bebelușii regali

n urma mediatizării intense a familiei regale britanice, bebelușii regali au devenit de mare interes pentru opinia publică. Există însă un adevăr neștiut despre tradițiile pe care le presupune venirea pe lume într-o familie încoronată. Noi îți dezvăluim o mare parte dintre ele, precum și semnificațiile care se ascund în spatele lor.

Ducesa de Cambridge, Kate Middleton, se află sub atenția presei încă din ziua nunții. Prin urmare, nici sarcinile regale nu au făcut excepție. Astfel, au ieșit la iveală o mulțime de informații mai puțin cunoscute cu privire la tradițiile pe care le respectă familia regală.
Tradiții, superstiții și dezvăluiri istorice privind bebelușii regali
– Capetele încoronate obișnuiau să apeleze la eforturi extreme pentru a da naștere unui băiat. Deoarece moștenitoarele femei își puteau lua locul la tron doar ca ultimă instanță (de exemplu, dacă nu există niciun bărbat în linia de succesiune), se făceau eforturi nebănuite pentru a se asigura că o regină dă naștere unui băiat. Conform curatorului Tracy Borman, au fost implementate o serie de reguli de către mama lui Henry al VII-lea, precum: mamele regale puteau să fie servite doar de mame, nu era permisă lumină naturală (toate geamurile erau acoperite și chiar găurile de cheie), focul era aprins chiar și vara. Se considera că sexul bebelușului nu era stabilit până la naștere, iar factorii externi (teoretic controlabili) puteau juca un rol important în acest sens.

– Nașterile regale obișnuiau să se bucure de o audiență generoasă. Pentru a preveni înșelăciunile (înlocuirea unui nou-născut mort cu unul viu), când avea loc o naștere în familia regală se bucura de o audiență imensă. Moașele, medicii, cameristele și curtenii obișnuiau să se înghesuie în dormitor pentru a se asigura că nu are loc nicio fraudă. Conform istoricului Carolyn Harris, tradiția a fost inițiată în timpul domniei lui James II și a soției sale, ai căror copii muriseră în copilăriei până la James Frances Edward. La nașterea sa au fost martori mai mult de 40 de curteni; în ciuda efortului său multe persoane au continuat să considere că fiul lor a fost introdus în încăpere în mod fraudulos; nu a fost acceptat de public deoarece s-a născut catolic.

SURSA: COPILUL.RO

Loading...