Părinți de nota 10

Acest bărbat a luat 669 de copii de la părinții lor și i-a mutat pe rând în altă țară pe ascuns, nimeni nu a știut timp de 40 de ani! 50 de ani mai târziu, l-au găsit și au revenit toți la el. Ce i-au făcut pentru asta te lasă fără cuvinte:

Sir Nicholas George Winton, de origine britanică, este un erou, el a organizat personal salvarea a unui număr incredibil de 669 de copii, majoritatea evrei, pe care i-a transportat din Cehoslovacia la începutul celui de-al Doilea Război Mondial.

Ceea ce a făcut el a rămas în istorie drept Kindertransport, termenul german pentru TRANSPORT DE COPII.

Winton a găsit câte un cămin pentru toți acești copii în Marea Britanie, el i-a transportat în siguranță, salvându-i astfel de la o moarte sigură. Lumea a aflat despre gestul lui umanitar abia 40 de ani mai târziu, în 1988.

Totul a ieșit la iveală atunci când soția lui a găsit un album cu lista completă a numelor tuturor, împreună cu poza fiecărui copilaș pe care acest om l-a salvat.

După 50 de ani de la gestul său toți copiii salvați s-au întâlnit și i-au făcut acestui om remarcabil și atât de umil în gestul lui incredibil, surpriza vieții sale. Uite ce i-au făcut, de fiecare dată când privesc imaginile astea am pielea de găină:

Loading...