Părinți de nota 10

Mama credea că e însărcinată cu gemeni, dar înainte de naștere a aflat că… Un astfel de caz apare o dată la 500.000 de nașteri:

Un caz aparte într-o clinică maternală: o fetiță s-a născut însărcinată! Cum a fost posibil?

Un astfel de caz este extrem de rar. Practic, o mamă a dat naștere unei fetițe care la rândul său era îsărcinată, ca urmare a absorbției geamănului său. Acest fenomen poartă denumirea de „fetus în fetus” sau „geamăn în geamăn”, dar cel mai adesea este găsit sub denumirea de „geamăn parazit”.

fetus in fetus

În timpul unei ecografii, medicii din Columbia au descoperit că mămica Mónica Vega avea două cordoane ombilicale, însă acest lucru nu se datora faptului că femeia urma să nască gemeni. Fetița căreia urma să îi dea naștere absorbise fetusul geamăn, iar acesta urma să se dezvolte în interiorul său și să provoace daune. Pentru a salva copila, medicii au fost nevoiți să îi facă cezariană imediat după naștere, astfel încât fetusul parazit (fără creier și fără inimă) să nu continue să crească și să devină în cele din urmă fatal pentru micuță.

Operația a fost un succes total, medicii menționând faptul că micuța ar trebui să se afle în afara oricărui risc. Astfel de cazuri tind să fie extrem de rare, ca urmare a faptului că tehnologia este foarte avansată la momentul de față și orice anomalie poate fi depistată din timp.

Un astfel de caz apare la una din 500.000 de nașteri, fiind doar 200 de cazuri raportate până în anul 2010, potrivit unui raport al Institutelor Naționale de Sănătate.

SURSA: COPILUL.RO