Vizitam supermarket-urile aproape în fiecare zi, dar rareori ne gândim la modul în care unele dintre obiceiurile noastre de cumpărături sunt chiar greșite. Cu toate acestea, astfel de lucruri aparent triviale pot face o gaură serioasă în portofelul nostru.
Iată o listă cu cele mai frecvente greșeli de cumpărături. Mai important, veți învăța cum să salvați achizițiile fără a vă sacrifica calitatea!
1. Cumperi produsele în ordinea greșită: Adesea, este dificil să limităm numărul de articole cumpărate în supermarket-uri. Dar nu este nimic nerealist în a începe să alegi mai multe produse care sunt bune pentru sănătatea noastră.
Dacă nu puteți rezista tentației, încercați să începeți cumpărăturile la departamentul de legume: legumele vor ocupa o mulțime de spațiu, astfel încât să fie mai puțin spațiu pentru lucrurile scumpe și nesănătoase.
2. Nu știi prețurile produselor pe care le cumperi frecvent: Încercați să memorați sau chiar să scrieți prețurile produselor pe care le cumpărați în mod regulat. Acest lucru vă va ajuta să nu fiți păcăliți de vânzările false atunci când prețul rămâne același, deși scrie să este un produs redus.
Data viitoare când mergeți la un supermarket, veți face mai puține achiziții neplanificate și veți profita mai mult de reduceri reale.
3. Nu faci planuri de cumpărături dinainte: Acest lucru se referă nu numai la listele de cumpărături, ci și la mesele pe care le pregătești pentru săptămâna viitoare.
Prin planificarea meselor de luni până vineri, veți ști întotdeauna ce produse să cumpărați pentru pregătirea felurilor de mâncare. În acest fel, veți fi mai puțin probabil să faceți achiziții inutile.
4. Nu ții cont de gramajul produselor: Să presupunem că există 2 pachete de unt de dimensiuni similare pe raft, dintre care unul este puțin mai ieftin decât celălalt. Nu vă grăbiți să cumpărați unul care costă mai puțin!
În primul rând, verificați gramajul produselor. S-ar putea dovedi că pachetul mai scump cântărește mai mult. Deci, în ceea ce privește raportul preț / greutate, va fi mai logic să cumpărați acest element, spre deosebire de cel mai ieftin.
5. Ignori produsele fabricate de supermarket: Aproape fiecare supermarket vinde o varietate de produse sub propria sa etichetă. Aceste produse alimentare costă mai puțin decât cele produse de producătorii bine-cunoscuți.
În același timp, calitatea lor nu este deloc inferioară, iar singura diferență este în ambalajul mai puțin colorat. În plus, astfel de produse sunt fabricate de aceleași fabrici care deservesc brandurile populare.
6. Nu încerci produse noi: Mulți dintre noi continuă să cumpere produse aparținând unei singure mărci, temându-se să încerce ceva diferit. Cu toate acestea, producătorii de mărci noi, puțin cunoscute vând adesea bunuri de calitate la prețuri semnificativ mai mici.
Nu vă fie frică să experimentați. Acest lucru nu numai că vă va ajuta să economisiți bani, ci vă va ajuta să descoperiți alimente mai gustoase și mai sănătoase.
7. Nu ții cont de reduceri: Există aplicații speciale care colectează informații despre reduceri în supermarketurile din apropierea noastră.
Astfel de programe vă permit să comparați prețurile pe aceleași produse în diferite magazine pentru a găsi cele mai bune oferte.
8. Eviți să cumperi produse mai ieftine: Diferite cereale, zahăr, sare, condimente și alte produse similare pot fi cumpărate la prețuri foarte rezonabile.
De exemplu, zahărul obișnuit ambalat este la fel de bun ca și produsele vândute în ambalaje atractive.
9. Alegi produsele care se află în față pe raft: Pentru a găsi cele mai proaspete produse, priviți întotdeauna la spatele rafturilor.
Angajații magazinelor sunt cunoscuți pentru a rezerva partea din față a rafturilor pentru produse alimentare cu o dată de utilizare care urmează să expire.