Conform Fundației Naționale a Somnului din SUA, adulții au nevoie de 7-9 ore pe noapte de somn de calitate. Numai că există o mică problemă pentru care nu s-au găsit, încă, soluții: pe bebeluși nici în cot nu îi doare de ce spune Fundația Somnului! Și asta pentru că ei au nevoi care trebuiesc îndeplinite la orice oră din zi și din noapte, de sclavii lor care îi iubesc enorm, și anume părinții! Și nu doar bebelușii, ci și copiii cam de până la 6 anișori.
Și, deși este adevărat că nimeni nu se așteaptă să doarmă nopți întregi cu un nou-născut acasă, cele mai multe dintre noi ne imaginăm că pe măsură ce copilul va crește vom avea parte de mai multe ore de odihnă. Vești proaste, însă: un studiu nou a demonstrat că părinții (în special mamele, bineînțeles) continuă să fie private de somn 4-6 ani după naștere.
Studiul a avut ca eșantion 4,659 de părinți din Germania care au adus pe lume un copil în 2008, fiindu-le observate obiceiurile legate de somn până în 2015. Concluzia studiului? Durata de somn revine la nivelul de dinainte de nașterea copilului abia când micuțul intră la școală. Și, așa cum este de așteptat, mamele dorm mai puțin decât tații. Este un trend care începe imediat ce bebelușul este adus acasă și durează până când copilul intră la școală. Cercetările au relevat faptul că în primele 3 luni după naștere, mamele dorm, în medie, mai puțin cu o oră decât înainte de sarcină, pe când tații pierd doar 15 minute.
CITESTE CONTINUAREA PE SUNTMAMICA.RO