Părinți de nota 10

Tatăl a fost fotografiat privindu-și copiii mâncând, dar când s-a aflat povestea lor o lume întreagă s-a cutremurat. Adevarul din spatele imaginii

Jhunnel Sarajan este un agent imobiliar din Philipine care a postat recent această imagine pe pagina lui de Facebook. Povestea din spatele fotografiei a făcut înconjurul lumii, iată de ce.

Imaginea arată un tată care și-a adus fiicele într-un restaurant de tip fast-food, le-a cumpărat mâncare și le urmărește mâncând. Numele tatălui este Ryan Arebuabo, el are vârsta de 38 de ani și stă pe un scaun de plastic portocaliu, privindu-și fetele, Rose Ann (8 ani) și Rose Mae (6 ani) în timp ce își devorează puiul prăjit comandat de el. Mai târziu Sarajan a aflat că bărbatul le-a adus acolo pentru a sărbători faptul că fetița cea mică a avut o reușită la școală.

Cazul lor a atras atenția unei lumi întregi și de când a fost pusă imaginea pe Facebook, sute de oameni și-au oferit ajutorul. Adevărul din spatele imaginii este acesta: tatăl este înfometat, nu-și permite să cumpere ceva și pentru el, așa că pur și simplu își privește fericit fetele mâncând, el este fericit pentru că a putut să le cumpere măcar lor această mâncare mai specială.

În urmă cu patru ani, Arebuabo a suferit un atac cerebral care l-a lăsat parțial paralizat și cu dificultăți de vorbire. De atunci el nu a mai putut să vândă porumb fiert prin cartier, așa că soția lui l-a părăsit și i-a luat fetițele.

Deși nu a putut să-și convingă soția să se întoarcă la el, în cele din urmă a câștigat custodia copiilor. Toți trei locuiesc într-o zonă săracă din Tondo, Manila, iar principalul lor venit este ajutorul social, dar, pe lângă acesta bărbatul încearcă zilnic să vândă cât mai multe mici obiecte din spatele unui mic chioșc improvizat. Vestea bună este că mulți oameni l-au ajutat deja pe acest tată după ce i-au aflat povestea!

Sarajan a scris următoarele cuvinte alături de imagine: ,,Nu mi-am putut reține emoția când i-am văzut în restaurant. Aceasta este o fotografie care arată iubirea unui tată. O imagine a dăruirii de sine”.