Părinți de nota 10

Tatal ce isi creste singur nou-nascutul, povestea ce a impresionat o tara intreaga

Povestea lui Gabriel, tatal din comuna doljeana Argetoaia, cel nevoit sa isi creasca singur bebelusul dupa ce mama copilului a decedat, a fost publicata in Libertatea, ca apoi sa impresioneze foarte multi romani, care i-au sarit barbatului in ajutor.

Baietelul nou nascut, pe nume Darius Gabriel, a venit pe lume prematur in luna septembrie a anului trecut, insa din nefericire mama sa a murit la scurt timp, fiind diagnosticata cu HIV, fara ca tatal baietelului sa stie.

Barbatul a abandonat totul pentru copilul sau
Initial plecat la munca in Belgia, Gabriel a lasat totul imediat ce a auzit ca i s-a nascut copilul prematur.

Ramanand doar ei doi, tatal in varsta de 37 de ani si un nou-nascut, primul gest al barbatului a fost sa faca analizele necesare pentru a se asigura ca nici el, nici fiul sau nu sunt infectati cu HIV.
Din fericire, cei doi sunt perfect sanatosi, insa greutatile barbatului de-abia au inceput.

Gabriel isi doreste sa poata construi o baie, ca fiul sau sa nu se chinuie la fel ca el
Ingrijirea lui Darius a picat exclusiv pe umerii tatalui sau, acesta neputand merge la munca decat ocazional, cu ziua prin sat.
Astfel, Libertatea a lansat un anunt umanitar pentru ca tatal sa poata fi ajutat de catre cititori, iar oamenii au raspuns fara ezitare:
Gabriel Dila a fost contactat de numerosi oameni din tara, dar si din diaspora, dispusi sa il ajute cu haine, bani, alimente, mobila si orice alte obiecte necesare pentru cresterea micutului sau.
In continuare, Gabriel are planuri de un viitor mai bun pentru baietelul sau, dorind sa construiasca o baie in casa, pentru a nu mai fi nevoit sa foloseasca wc-ul din curte, nici el, nici cel mic, cand va mai creste.
Nici casa in care locuieste nu este intr-o conditie foarte buna, aceasta fiind degradata de timp.
Totodata, odata cu inceperea diversificarii, ce va avea loc in scurt timp, barbatul va avea nevoie de un aragaz unde sa ii prepare baietelului sau mancare.