Părinți de nota 10

Fiind bolnava, soția i-a spus ultima dorință în lacrimi: să ude zilnic florile. Abia după ce au trecut ani buni, când bărbatul s-a mutat din casă a înțeles motivul și am început să plângă în hohote. A crezut că e o glumă, dar…

Trecerea în neființă a unei persoane dragi este mereu un moment foarte greu de suportat, dacă nu aproape imposibil, mai ales după o viață de om trăită alături de acea persoană.

De acest lucru s-a convins și un bărbat din Johannesburg, imediat după ce soția lui a fost răpusă de o boală cruntă: cancer. Dar peste ani de zile, bărbatul va avea surpriza vieții sale, ultima surpriză pe care soția decedată i-o făcuse.

Înainte de a se stinge, femeia i-a împărtășit soțului ultima ei dorință: aceasta și-a dorit foarte mult ca plantele din baie să fie îngrijite chiar și după moartea ei, din acest motiv și-a rugat soțul să promită că le va uda zilnic.

Bărbatul a luat ultima dorință a soției foarte în serios, și zi de zi a udat plantele din baie, acest lucru s-a întâmplat timp de ani de zile, omul având grijă ca plantele pe care nevasta lui le iubea atât de mult să arate întotdeauna perfect.

Surpriza a venit abia peste câțiva ani, atunci când bărbatul a decis să se mute din casa în care locuise alături de soția sa. Pentru că plantele din baie îi aduceau aminte de iubirea vieții lui și pentru că îi făcuse o promisiune pe patul de moarte, bărbatul nu a vrut să se despartă de ele.

Dorind să le împacheteze pentru a le transporta în siguranță, bărbatul a avut parte de o mare surpriză. Mai exact, acesta a constatat că florile pe care le-a udat în fiecare zi erau, de fapt, din plastic și că totul a fost doar o glumă din partea soției.

Această descoperire l-a făcut să lăcrimeze, apoi să râdă în hohote și a realizat că la baza dorinței a stat intenția soției de a-l face să râdă și să uite de tristețea provocată de moartea ei, potrivit avantaje.ro.