Atunci când vine vorba despre trecerea la etapa diversificării, legumele şi fructele nu prea ridică semne de întrebare mămicilor, însă nu se poate spune acelaşi lucru şi despre carne. „Oare e bine să introducem carnea în alimentaţia bebeluşului încă de la 6 luni?”, se întrebă adesea mămicile. Răspunsul, conform Organizaţia Mondială a Sănătăţii, este DA. Şi nu vorbim numai despre carnea de pui, ci şi de vită sau de porc.
„Conform OMS sau NHS, carnea de porc se poate introduce de la bun început în alimentația copiilor, alături de alte tipuri de carne, cum ar fi puiul, vita, curcanul sau peștele”.
Care sunt beneficiile consumului de carne de pui pentru bebeluş?
Stimulează dezvoltarea musculaturii și a țesuturilor – 100 de grame de pui conţin 18.6 grame de proteine, necesare pentru creşterea masei musculare. Mai mult, proteinele din surse animale, spre deosebire de cele din surse vegetale, sunt uşor digerabile şi uşor de absorbit de organism.
Îmbunătăţeşte sistemul circulator – Puiul conţine fier, mineral ce contribuie la producerea globulelor roşii ale sângelui . Mai mult, carnea de pui este bogată în potasiu, ajutând la menţinerea în bune condiţii a vaselor sanguine.
Ideal pentru oase – 100 de grame de pui conţin 15 mg de calciu şi 182 de fosfor, ambele minerale jucând un rol crucial în dezvoltarea sănătoasă a sistemului osos.
CITESTE CONTINUAREA PE SUNTMAMICA.RO