Părinți de nota 10

Într-o lume ideală, atunci când îți rogi copilul să se concentreze pe temele lui, el și-ar închide telefonul. Dar, din păcate, aceasta nu este o lume ideală și, uneori, oricât de conștiincios este copilul tău, întotdeauna va fi atras de dispozitivele media. 🤳🏻

Vorbim mereu despre modul în care copiii din ziua de astăzi sunt dependenți de ecrane. Dar, totuși, deși în urmă cu 4 ani televizorul era în topul preferințelor copiilor pentru petrecerea timpul liber, un nou raport de la Common Sense Media arată că video-urile online i-au făcut pe copii să lase televizorul deoparte. Deci, copiii se uită mai puțin la televizor, dar tot petrec mult timp în fața ecranelor și chiar mai mult decât oricând.

Partea bună cu tehnologia este că oferă oportunități excelente pentru învățarea și dezvoltarea copiilor, însă are și un avantaj rușinos. Deși urâm să recunoaștem, dispozitivele inteligente acționează, de asemenea, ca un babysitter digital, păstrându-ne copiii ocupați și liniștiți.

Parenting-ul este dificil – te străduiești să obții o oră liberă pentru a pregăti cina, dar adesea simți că este aproape imposibil. Ideea că ai putea să-i dai tableta prichindelului tău pentru a-l ține ocupat este tentantă.

În cercetarea efectuată de Common Sense Media anul acesta, s-a constatat că un copil petrece 25 de minute pe zi la televizor, iar un adolescent, 24 de minute. Copiii cu vârstele cuprinse între 8 și 12 ani petrec în medie peste 4 ore pe zi în fața ecranelor, în timp ce adolescenții stau mai mult de 7 ore pe zi în fața ecranelor.

 

CITESTE CONTINUAREA PE SUNTMAMICA.RO