Părinți de nota 10

Trucul senzațional al unui pediatru pentru a opri plânsul bebeluşilor

Un medic pediatru recomandă părinţilor o metodă extrem de simplă pentru a opri  plânsul bebeluşilor în câteva secunde.

L-aţi luat în braţe, l-aţi pus pe burtă, l-aţi plimbat în cărucior, l-aţi întrebat ce s-a întâmplat şi niciuna dintre aceste metode nu a dat rezultate? Desigur, aţi încercat totul pentru a calma copilul, dar el nu s-a oprit din plâns.

Ce e de făcut? Din fericire, există o metodă sigură, recomandată de un medic pediatru, care opreşte lacrimile copilului aproape instantaneu.

Dr. Robert Hamilton lucrează în Santa Monica (California), ca medic pediatru. Pe parcursul carierei sale de peste 30 de ani, el a dezvoltat o tehnică foarte simplă pentru a calma copiii. Iată în ce constă aceasta:

Pasul 1: Luaţi copilul în braţe, încrucişaţi-i mânuţele pe piept şi susţineţi-le cu mâna. Mâna dumneavoastră trebuie să fie aşezată în aşa fel încât să susţină atât mânuţele copilului, cât şi bărbia acestuia.

Pasul 2: Apucaţi, cu cealată mână, şezutul copilului (toată suprafaţa scutecului).

Pasul 3: Legănaţi copilul la un unghi de 45 de grade (dacă nu este înclinat, puteţi pierde foarte uşor controlul asupra corpului copilului). Puteţi folosi mai multe tipuri de legănat (video).

Această metodă funcţionează întotdeauna până în jurul vârstei de trei luni. După aceea, devine mai dificil de aplicat, deoarece copilul ia în greutate şi nu mai poate fi „manevrat” cu uşurinţă.

În videoclipul de mai jos, puteţi vizualiza paşii acestei tehnici extrem de simple, dar utile pentru părinţi: