Părinți de nota 10

Credea ca este norocoasa ca a slabit rapid dupa nastere, insa medicii i-au pus un diagnostic crunt – Aceasta mamica trece prin drama vietii sale

A fost cea mai fericita cand a devenit mamica pentru prima data, insa bucuria a fost de scurta durata.

Caroline Dick a nascut un baietel perfect sanatos si a ramas impresionata de modul in care a reusit sa slabeasca aproape toata greutatea pe care o acumulase in timpul sarcinii. Si totul in doar o saptamana de cand isi adusese pe lume bebelusul.

Femeia de 42 de ani a observat ca slabea pe zi ce trece tot mai mult, iar mainile si picioarele erau tot mai fragile.

Nici prin cap nu i-a trecut ca suferea de ceva. Se bucura de venirea pe lume a micutului Maxx si nu a dat importanta durerilor de spate si oboselii excesive. Dupa un an de la nasterea baiatului, ea a mers la medic, unde a aflat cea mai trista veste din viata ei.

Avea cancer intestinal in stadiu terminal. Caroline a aflat cruntul diagnostic in decembrie 2015, iar de atunci viata sa s-a schimbat radical.

La scurt timp, femeia a fost supusa unei interventii chirurgicale in urma careia i s-a indepartat tumora de pe colon. Insa pericolul tot nu trecuse. Si plamanii ii fusesera afectati destul de rau, asa ca au urmat multiple sedinte de chimioterapie. Intr-un singur an, boala cumplita a pus stapanire si pe zona intima si cea rectala. Caroline Dick a ramas fara uter, vagin, si o parte din colon.

Din nefericire, in 2017 doctorii i-au spus ca tumora de plamani este incurabila si nu mai poate fi salvata. Ea mai are de trait doar cativa ani

Simptomele cancerului de colon:

Hemoragia rectală – „este unul dintre cele mai des întâşnite simptome ale cancerului de colon”, avertizează dr. Alfred Neugut, medic oncolog la Universitatea Columbia. Dacă observi urme de sânge pe hârtia igienică, în vasul WC-ului sau în materiile fecale, programează-te la medic. Sângele poate fi roşu deschis sau maro închis.

Anemia feriprivă (anemia prin carenţă de fier) – este strâns legată de sângerarea anală, deoarece aceasta cauzează pierderea de fier din organism. Dacă te simţi obosit mai tot timpul şi eşti palid, mergi la medic pentru

analize de sânge. Acestea pot descoperi dacă ai suficiente celule roşii în sânge, precum şi nivelul de fier.

Durere abdominală – o tumoare poate duce la un blocaj sau la fisurarea mucoasei stomacului, ceea ce rezultă în crampe abdominale, dureri ascuţite sau înfundate.

Durerea poate fi şi un semn că materiile fecale nu pot traversa colonel din cauza unui blocaj. Ai putea avea şi greţuri, flatulenţă, abdomen umflat şi vărsături.

Modificări ale materiilor fecale – Materiile fecale subţiri pot semnala existenţa unei tumori în colon, la fel şi constipaţia cronică.

Nevoia de a defeca şi incapacitatea de a face acest lucru – Persoanele care au senzaţia că trebuie să meargă la toaletă urgent pentru a defeca, dar care nu reuşesc să elimine materii fecale, sunt susceptibile să aibă o tumoare în rect, care împiedică trecerea acestora.

Scădere nejustificată în greutate – Chiar dacă mănânci suficient, cancerul de colon, la fel ca orice tip de cancer, modifică felul în care organismul utilizează substanţele nutritive din alimente, iar acestea nu sunt absorbite corespunzător.

Astfel, dacă o formă de cancer te „macină” pe interior, este posibil să slăbeşti chiar dacă mănânci mult şi divers.

Dacă ai avut în familie persoane care au suferit de cancer de colon, este important să mergi să-ţi faci analize, mai ales după vârsta de 50 de ani. Screeningul are un rol foarte important în depistarea din timp a acestei maladii şi în prelungirea speranţei de viaţă a bolnavilor de cancer de colon.

Există mai multe metode de examinare a colonului, însă doar medicul ţi-o va recomanda pe cea potrivită. De cele mai multe ori, colonoscopia este analiza de bază în depistarea problemelor colonului, urmată de sigmoidoscopie şi coprocultură.