Părinți de nota 10

Mihaela Bilic: Alimentația copiilor trebuie să fie grasă

ntr-un interviu acordat în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show”, medicul nutriționist Mihaela Bilic a vorbit despre faptul că alimentația copiilor ar trebui să cuprindă și alimente grase, menționând și nevoia impunerii de reguli și acordării de mai multă atenție din partea părinților.

Mihaela Bilic a adus în discuție teama părinților de acumularea kilogramelor în plus la copii și decizia „radicală” a acestora de a scoate din alimentație tot ce este gras. În opinia sa, acest demers este greșit, copiii având nevoie și de alimente care conțin grăsimi: „Un copil trebuie să mănânce lucruri grase şi el instinctiv ştie asta, întotdeauna copilul o să mănânce cartoful prăjit, nu ăla fiert, întotdeauna copilul o să ceară unt, o să ceară lucruri care se pun pe pâine şi care automat au grăsime”.

Nutriționistul a precizat că, în loc să se scoată din meniul copiilor anumite alimente, aceștia fiind solicitați să urmeze diferite diete, mult mai sănătos pentru ei va fi să aibă parte de mese în familie, de mâncare pregătită în casă, de mai multă disciplină, astfel încât copilul să nu ajungă să se hrănească singur, „adică să-și ia tot ce vrea din frigider”.

citeste continuarea pe Copilul.ro