Părinți de nota 10

De ce sora ta mai mare este una dintre cele mai importante persoane din viața ta

Dacă ai o soră mai mare, te poți ascunde în spatele ei când ai probleme, poate face ea treburile în locul tău și poți chiar să-i împrumuți hainele (fără să știe, evident!). Potrivit psihologilor, a avea o soră îți îmbunătățește stabilitatea mentală și dezvoltarea generală. Copiii care cresc cu surorile lor mai mari sunt mai fericiți și devin adulți echilibrați.

Bright Side crede că a avea o soră mai mare este cu adevărat o binecuvântare care te ajută în multe feluri și în fiecare etapă a vieții tale. Iată cum:

Îți reduce șansa de a obține un divorț în viitor
Un studiu al Universității de Stat din Ohio a găsit dovezi potrivit cărora copiii care au frați au o șansă mai mică de a divorța în viitor. Un aspect al acestei descoperiri surprinzătoare este faptul că a avea o soră te face un adult mai matur și mai puțin centrat pe sine. Experiențele tale din copilărie au un impact imens asupra dezvoltării tale ca adult. Copiii care nu sunt singuri la părinți trebuie să învețe cum să împartă și să facă față conflictelor încă de la început, așa că această educație este foarte relevantă atunci când ai de-a face cu un partener romantic. Să ai o soră mai mare ca și prieten pe măsură ce crești are un impact profund asupra tuturor domeniilor vieții tale.

Ea este motivul pentru care părinții tăi sunt mai îngăduitori față de tine
Dacă ai impresia că înaintarea în vârstă a fost grea pentru tine, crezi sau nu, pentru sora ta a fost mult mai dificilă. Un studiu a descoperit că părinții sunt mult mai stricți și aspri față de primul copil în comparație cu restul fraților. La primul copil, părinții sunt axați pe reguli și au prea multe așteptări, dar acestea sunt reduse odată cu nașterea celui de-al doilea copil, părinții devenind mai îngăduitori. Așadar, dacă ai o soră mai mare, ea reprezintă un alt motiv pentru care ar trebui să fii recunoscător.

Te înveselește și te ajută să-ți atingi obiectivele
Sora ta are multe lucruri care să te învețe, lucruri pe care tu nu le-ai experimentat încă. Vei avea întotdeauna un aliat și pe cineva demn de urmat.Te inspiră să fii mai bun și să te străduiești să-ți atingi obiectivele. Creșterea alături de surori te face mai ambițios și mai independent. Este un proces normal pentru copiii mai tineri din familie să-și imite frații mai mari ca parte a dezvoltării lor sociale și cognitive. Chiar dacă nu ești conștient, sora ta mai mare este fundamentală în formarea personalității tale.

citeste continuarea pe suntmamica.ro.

Loading...