Părinți de nota 10

Mamele ar trebui sa iasa cu prietenele de doua ori pe saptamana. Vor fi mai SANATOASE si mai FERICITE

Sa ai prieteni este esential pentru sanatatea si fericirea ta.

Un studiu realizat de Universitatea Oxford a descoperit ca iesirea cu prietenii tai cel putin de doua ori pe saptamana este foarte importanta.

prietene

Cercetarea a constatat ca femeile care isi fac timp sa iasa in oras cu prietenele lor au o sanatate mai buna si sunt mai fericite decat cele care nu au acest obicei.

Robin Dunbar, unul dintre autorii studiului, a mentionat ca femeile care se intalnesc cu cele mai bune prietene de doua ori pe saptamana si „fac lucruri” au multe avantaje.

„A face lucruri” inseamna sa bei o cafea sau un pahar cu vin sau sa barfesti sau sa povestesti ce ti s-a mai intamplat, adica timp pentru fete. Si nu trebuie sa fii o pasare de noapte sau o mare bautoare. Dimpotriva. Importanta consta in eliberarea de endorfine in timp ce razi si te distrezi cu prietenele.

De ce este bine sa petreci timp cu prietenele
Beneficiile timpului petrecut cu prietenii inseamna recuperare mai rapid in cazul bolilor, un sistem imunitar mai puternic, niveluri de anxietate mai mici, precum si cresterea nivelului de generozitate.

Ba mai mult, studiul a constatat ca avand un numar mai mare de prieteni te ajuta sa traiesti mai mult.

„Cifra referitoare la cele 2 intalniri saptamanale provine din concluziile noastre ca acesta este timpul pe care il petreci de obicei cu cei mai apropiati prieteni / familie. Este valabil pentru ambele sexe (nu este de mirare) ca o retea sociala mare, bine integrata are un impact semnificativ atat asupra sanatații fizice, cat si a celei emotionale.Persoanele cu retele mai mari si / sau mai integrate sufera mai putine boli, se recupereaza mai repede de la interventia chirurgicala, sunt mai putin susceptibile sa moara,” spune Robin Dunbar.

Putine femei au timp sa iasa cu prietenele
Cercetatorii au remarcat ca doar 2 din 5 femei au timpul necesar sa iasa cu prietenele o data pe saptamana, chiar mai rar daca au copii de ingrijit.

„Cercetarile arata ca femeile, probabil, mai mult decat barbatii, trebuie sa mentina legaturile de prietenie. Creste serotonina si oxitocina, hormonul de legatura,” spune Alisa Ruby Bash, psihoterapeut.”

Cand petreci timp cu prietenii poti fi tu insuti, fara presiunile exterioare.”