Părinți de nota 10

Ce trebuie sa manance copilul

sănătatea vine din interior și educația în vederea adoptării unui regim alimentar sănătos trebuie să înceapă de la vârste fragede. În ciuda eforturilor societății moderne și a diverselor campanii de informare aflate în plină desfășurare, copiii din România încă primesc diagnostice îngrijorătoare de obezitate și supraponderabilitate. Această situație încă nu este tratată ca ceea ce reprezintă de fapt, și anume, o problemă ce afectează tot mai mulți copii de vârste din ce în ce mai mici. Astfel, urmează să descoperi factorii esențiali ce influențează apariția obezității infantile, dar și ce demersuri s-au făcut pentru ca cei mici să urmeze un stil de viață mai sănătos.

Ești ceea ce mănânci

De la profesioniști pentru viitori profesioniști

Sănătatea vine din interior și educația în vederea adoptării unui regim alimentar sănătos trebuie să înceapă de la vârste fragede. În ciuda eforturilor societății moderne și a diverselor campanii de informare aflate în plină desfășurare, copiii din România încă primesc diagnostice îngrijorătoare de obezitate și supraponderabilitate. Această situație încă nu este tratată ca ceea ce reprezintă de fapt, și anume, o problemă ce afectează tot mai mulți copii de vârste din ce în ce mai mici. Astfel, urmează să descoperi factorii esențiali ce influențează apariția obezității infantile, dar și ce demersuri s-au făcut pentru ca cei mici să urmeze un stil de viață mai sănătos.

„Pentru o viață sănătoasă evitați excesul de sare, zahăr și grăsimi” este sloganul pe cât de des mediatizat, pe atât de mult ignorat. Dovada o fac statisticile anuale ce semnalează un consum scăzut de fructe și legume în cazul copiilor. Regimul alimentar nesănătos, lipsa unor ore de masă bine stabilite și a unui program regulat de somn au făcut ca România să ocupe al doilea loc din Europa la rata crescută a obezității infantile. Conform cercetărilor, 1 din 4 copii este obez, iar 1 din 2 este supraponderal.

Aceste rezultate sunt îngrijorătoare, cu atât mai mult cu cât educația alimentară încă lipsește cu desăvârșire, pe motiv că nu este o temă de interes. Mai mult decât atât, deși societatea modernă ne forțează să ne adaptăm standardelor de peste hotare, încă se folosesc îndemnuri populare, precum „termină tot din farfurie”, „copilul este în creștere” sau „lasă, este copil și poftește”. Aceste obiceiuri moștenite de la o generație la alta conduc inevitabil către o creștere mare a numărului copiilor cu probleme de greutate. Și nu este singura problemă. De cele mai multe ori, kilogramele în plus aduc un întreg pachet de dezechilibre emoționale, frustrări și complexe fizice, ce-i vor împiedica pe copii să evolueze din punct de vedere social.

Sănătatea vine din interior și când spunem asta, nu ne referim strict la regimul alimentar, ci și la sentimentele pe care copiii, în cazul de față, le experimentează când sunt diagnosticați cu obezitate infantilă. Din păcate, problemele lor de sănătate vor ridica un zid în spatele căruia se vor ascunde de răutațile cu care se vor confrunta zilnic, astfel încât vor recurge la izolare. Obezitatea este o problemă ce necesită multă atenție și răbdare. Este simplu să-ți convingi copilul să mănânce, dar este o adevărată provocare să reușești să-i stârnești interesul pentru alimentele sănătoase.
Crezi că nu-ți poți educa juniorul să-și îndrepte atenția spre fructe și legume? Ei bine, trebuie să știi că te numeri printre sutele de părinți din toată lumea ce se confruntă cu aceeași problemă. Pentru a veni în ajutorul vostru, Beko a lansat o campanie de informare la nivel global, pentru a ajuta părinții să-și hrănească copiii sănătos. Nu este o simplă campanie, ci o cauză socială, astfel încât cei mici să înțeleagă că alimentația sănătoasă trebuie să fie un stil de viață. Cum reușesc să ajungă la publicul mic? Cu ajutorul jucătorilor de la una dintre cele mai cunoscute echipe de fotbal, FC Barcelona.