Părinți de nota 10

Să-ți faci părinții mândri, dușmanii geloși și pe tine fericit

Părinţii nu dau naştere şi cresc copii pentru ca aceştia, la maturitate, să le împlinească visele sau să le suplinească vreo lipsă. Aceasta este o pretenţie absurdă. Copiii sunt crescuţi pentru ca, la un moment dat, să se poată desprinde de părinţi şi să-şi asume în chip liber relaţia lor cu Dumnezeu şi cu întreaga lume. Bucuria părinţilor trebuie să fie mare atunci când văd cum copiii se “rup” de ei şi devin niste adulti responsabili si realizati.

Fericiti. Asta ar trebui sa isi doreasca un parinte de la copilul sau…Nu casele, masinile, profesia ar trebui sa ne faca mandri de copiii nostri ci sa ii vedem ca sunt linistiti, sa ii vedem inconjurati de dragoste, de o familie frumoasa, de grija si ca ei la randul lor duc mai departe invatamintele noastre cele mai de pret…

Se spune ca nu exista oameni fără dusmani…Este posibil ca în lumea aceasta de lipsuri și dezamăgiri să nu descoperim prea mulți prieteni în preajma noastră ci doar indivizi care se agită în jurul nostru râvnind la o bucățică din viața noastră gata făcută pentru a fi trăită. Nu trebuie sa va cramponati prea mult de ei. Traiti-va viata in asa fel incat sa fiti pe placul lui Dumnezeu si a celor dragi, orice ai face si oricat ai incerca nu vei putea fi pe placul tuturor.

Nimeni nu știe mai bine decât TINE ce te face fericit, ce mâncare îți place, ce haine vrei să porți sau ce fel de haine sau machiaj vrei să porți. Viata m-a învățat că nimic nu contează mai mult decât felul în care te simți TU cu TINE. Întâlnesc tot mai mulți oameni cărora le este frică de părerea oamenilor din jur, iar asta mi se pare tare trist, pentru că încercăm să fim cum vrea societatea și uităm să fim cum vrem noi să fim.

Trebuie să te gândești că nimeni nu te poate face nefericit, decât dacă tu permiți lucrul ăsta, tot ce pot să facă oamenii este să îți creeze o stare de disconfort. Atât. Fericirea ta depinde numai de tine, de deciziile pe care le iei, de oamenii pe care îi ai în jur și de felul în care alegi să îți trăiești viața. Nu uita că, relațiile și prietenii tăi, te reflectă pe tine însuți! Așadar, fă exact ceea ce te face PE TINE fericit, învață să te respecți atât pe tine, cât și pe oamenii din jurul tău, astfel încât să fii împacat sufletește.