Părinți de nota 10

4 motive importante pentru care tații influențează viața fiicelor mai mult decât mamele

Educația, în care rolul principal este atribuit mamei, încă este considerată tradițională și prioritară în majoritatea familiilor. În cazul băieților – rolul mamei este extrem de important, însă pentru fată relația cu tatăl ei devine adesea o piatră de temelie.

Oricât de mult va încerca, mama nu va fi în măsură să înlocuiască primul și probabil cel mai important bărbat din viața viitoarei femei – tata.

1.Tata joacă un rol important în dezvoltarea emoțională a fiicei

Atenția cuvenită și dragostea sinceră a tatălui îi oferă fetei sentimentul de securitate și confort, încredere în sine și în forțele proprii. Iar toate astea afectează în mod direct feminitatea, stima de sine și succesul viitoarei femei.

Simțind iubirea paternă, fata crește și se consideră demnă de atenție, de o atitudine respectuoasă, amabilă și iubitoare din partea bărbatului.

În acest caz, fetița are mai puține frici, ea știe să accepte curtarea și iubirea. Atitudinile pozitive ”semănate” în ea încă din copilărie o însoțesc toată viața.

2. Tata este important din punct de vedere practic.

Dacă fata crește fără tată sau el nu se implică în educația ei, în viitor există riscul ca ea să perceapă bărbații drept „străini”.

Relația cu tatăl influențează și relația cu banii. Supărările, nemulțumirea, nerăbdarea față de părinți, precum și lipsa respectului pentru aceștia blochează fluxul pozitiv, ceea ce îi poate afecta bunăstarea financiară. Atitudinea față de tată formează obiectivele și determină cât de ușor omul reușește să câștige bani, să obțină succes în viață și în carieră.

3. Tata ar trebui să se implice în creșterea fiicei încă de la început.

Rezultatele mai multor studii arată că tații care și-au ținut copiii în brațe imediat după naștere, continuă să se joace mai mult cu ei, au mai multă grijă de copii. Acest rol al tatălui grijuliu are un efect pozitiv asupra dezvoltării familiei.

Legătura emoțională puternică dintre tați și fiice, formată în copilăria timpurie, asigură o trecere favorabilă a perioadei de adolescență.

4. Ambii părinți joacă un rol important în viața copilului

Copiii învață multe în procesul de observare și imită părinții. Urmărind relația părinților, fetele obțin prima experiență de comunicare cu bărbatul.

Bărbații ar trebui să se comporte bine atât cu fiicele, cât și cu soțiile, astfel încât fetele să vadă în ei un sprijin, un umăr de încredere.

Femeile își pot lăuda prințesele zile întregi, însă evaluarea bărbaților este mai sobră. Laudele tatălui sunt rare, dar percepute de copii mai adecvat, de aceea rămân în memorie mai mult timp. Tații ar trebui să sărbătorească succesele fiicelor, să fie mândri de ele, să se bucure de victoriile lor, fără să uite de criticile constructive.

Sunteți de acord cu astfel de concluzii ale experților?