Părinți de nota 10

Parintii au facut publice pozele din spital pentru a trage un semnal de alarma. Cat de periculos e HERPESUL pentru copiii mici!

Kalo Hoy a petrecut 4 zile in spital dupa ce-a fost depistat pozitiv pentru virusul herpes simplex. Parintii au observat initial bubite mici, rosii pe fata, pieptul si bratele copilasului. Lorna Hoy, in varsta de 27 de ani, mama copilasului, sustine ca au mers cu baiatul de 2 ori la doctor, insa acesta i-a linistit spunandu-le ca nu este nimic grav si ca bubitele vor disparea de la sine.

Abia a treia oara cand au ajuns la Urgente, cazul micutului a fost luat in serios. Lui Kalo i-au fost facute mai multe analize, iar rezultatele au indicat prezenta in corp a virusului herpes simplex pe care doctorii cred ca l-au luat de la sarutul unui adult infectat.

Mama copilasului a decis sa faca public cazul baiatului pentru a creste gradul de constientizare in randul parintilor cu privire la cat de periculos poate fi acest virus. Netratat la timp, virusul herpes simplex poate fi fatal.

„SARUTUL COPIILOR PE GURA ESTE O MODALITATE COMUNA DE A LUA HERPESUL, CU ATAT MAI MULT CU CAT SE TRANSMITE PRIN SALIVA. NU CREDEAM NICIODATA CA ASA CEVA SE POATE INTAMPLA IN FAMILIA NOASTRA.

KALO AVEA BUBITE MICI PE TOATA FATA, PE PIEPT SI PE BRATE INAINTE DE A FI DIAGNOSTICAT CU HERPES. I-AU APARUT ULCERATII IN GURA SI A FOST NEVOIE SA I SE FACA INJECTII IN OCHI PENTRU CA INFECTIA SA NU-I AFECTEZE SI SA NU ORBEASCA”, A ADAUGAT LORNA HOY.

Kalo a fost internat in spitalul Wythenshawe din Manchester, in ianuarie, unde a avut nevoie de tratament agresiv cu antibiotice pentru a scapa de infectie.

„Am auzit despre cazuri de bebelusi care au murit dupa ce au fost infectati cu acest virus, ceea ce este terifiant. Cred ca singurul motiv pentru care Kalo a supravietuit a fost ca are aproape 2 ani.

Sper ca povestea noastra sa fie o invatatura pentru alti parinti. Asa ceva se poate intampla oricui. Incurajam oamenii sa caute informatii despre virus si despre cum poate fi prevenit pentru ca alti copii sa nu mai treaca prin ce-a trecut Kalo”, a declarat Andy Griggs, tatal baietelului.

Herpesul poate fi fatal in cazul bebelusilor din cauza sistemului imunitar care nu este bine dezvoltat. In cazul copiilor peste un an, boala este rareori mortala.