Părinți de nota 10

Iată cum un buchet de flori mi-a schimbat viața. O să crezi și tu în minuni…

Mergeam spre casă. Era seară, iar eu eram extrem de prost dispus. Deja a treia lună rămăsesem fără serviciu. Soția mă aștepta acasă, ea la fel nu avea un job. Am trecut pe la magazin să cumpăr pâine, brânză și lapte. Cheltuiam ultimii bani.

După ce am ieșit, nu puteam să nu observ chioșcul de flori din apropiere. În acel moment îmi apăruse o dorință incontrolabilă de a-i cumpăra soției un buchet de flori. Urma să rămând fără niciun leu în buzunar.

Trebuie să menționez că dintotdeauna mi-a plăcut să surprind femeile cu flori. Am o plăcere atunci când citesc fericirea din ochii lor în momentul în care le ofer. Mai ales dacă le dăruiesc fără vreun motiv anume, precum ziua lor de naștere sau aniversarea căsătoriei.

Am început să dăruiesc flori fetelor de când eram student. Îmi plăcea de o fată cu care nu ne cunoșteam, îi lăsam zilnic câte un buchet de flori în prag. N-o să uit niciodată zâmbetul ei atunci când le găsea.

Fiind amatorul lor, deja știu ce flori să aleg. Nu dăruiesc niciodată trandafiri, da, ei sunt frumoși, sunt niște regi printre flori, dar îi dăruiesc toți. Îmi place să aleg ceva mai deosebit și neapărat să trăiască cât mai mult.

De exemplu, eustoma și alstroemeria ne pot bucura chiar și o lună. Narcisele și lalelele sunt mai capricioase, după câteva zile se ofilesc. Și apropo, urăsc ambalajele colorate și gălăgioase, cred că este ceva vulgar în asta, prea oficial…

Mie îmi place foarte mult să aleg florile, pot merge în câteva chioșcuri diferite până obțin un buchet deosebit, pe care îl dăruiesc nu doar soției, dar și altor femei la care mergem în vizită. Atât fetițele de 12 ani, cât și femeile de 84 de ani iubesc să primească flori.

De aceea, știam că în cel moment comit o nebunie foarte mare. De ultimii lei din buzunar i-am cumpărat soției un buchețel de flori.

Cred că un bărbat fără un pic de nebunie e pur și simplu plictisitor…

Soția a fost extrem de fericită. A rămas fără cuvinte… Peste câteva zile am fost sunat și mi s-a propus un job foarte bun. Totul va fi bine. Așteptăm o fetiță.

Nu cred în mistică și în alte prostii de acest gen, însă cred că în acel moment în care am cumpărat florile din ultimii bani, îngerul nostru păzitor s-a uitat la noi și a zis: „Bărbatul ăsta chiar își iubește soția, de ce lipsa banilor trebuie să le strice viața?”.

Însă chiar dacă nu s-ar fi rezolvat totul atât de repede, eu n-aș fi regretat niciodată că am dat ultimii lei pe un buchet de flori pentru soția mea.

Loading...