Părinți de nota 10

Exista dragoste in cuplu? Pozitiile de dormit dezvaluie sentimentele partenerilor

Toata lumea obisnuieste sa doarma diferit. Cineva prefera sa doarma pe partea laterala, altii dorm mai bine pe burta, in timp unii prefera sa doarma pe spate. Dar, dupa ce v-ati intalnit sufletul pereche, trebuie sa va adaptati, sa impartiti cu aceasta persoana plapuma si patul. Si daca cineva se simte confortabil si mai bine daca doarme cu partenerul (puteti sa dormiti cu picioarele deasupra partenerului, sa va imbratisati sau sa dormiti fata in fata), altii incearca sa-si limiteze spatiul personal.

Se pare ca pozitiile de somn cu partenerii, pot spune multe despre relatia dvs. Psihiatrul Samuel Dunkell a scris o carte: „Pozitii de somn. Limbajul trupului in timpul noptii”, in care dezvaluie sentimentele dintre si adevarata relatie dintre parteneri. Sunteti pregatiti sa auziti adevarul? Atunci sa incepem!

1. Fata in fata

Nu este tocmai o pozitie confortabila, dar vorbeste mult despre relatia indragostitilor. De regula, astfel dorm proaspetii casatoriti, deoarece subconstient demonstreaza afectiunea si apropierea lor emotionala. Deci partenerii, desi la o mica distanta, dar formeaza un tot intreg, iar dimineata cand se trezesc, se vor privi in ochi, iar acest lucru ii apropie foarte mult.

2. Pozitia „lingura”

Creeaza toate conditiile pentru o intimitate fizica si emotionala maxima, deoarece in aceasta pozitie exista chiar o atingere de intimitate. Barbatul, de regula, este cel care imbratiseaza femeia, ceea ce demonstreaza pozitia sa dominanta, dar in timpul somnului, rolurile se pot schimba. Aceasta pozitie vorbeste despre atentia si grija sporita fata de a doua jumatate.

3. Spate in spate

Este important ca in aceasta pozitie spatele partenerilor sa se atinga, adica sa nu se indeparteze foarte tare unul de celalalt, ci sa ia o pozitie confortabila pentru ei insisi, dar fara a se indeparta unul de altul. Cel mai adesea, o astfel de pozitie de somn o au cuplurile, care deja si-au testat relatia, se simt bine impreuna si stiu ca partenerul nu le va reprosa ca dorm astfel, chiar daca aceasta pozitie nu implica imbratisari.

4. Pozitia „imbratisati”

Partenerii par sa se uneasca in aceasta pozitie. Nu o pozitie de somn des intalnita precum este cea, a „linguritei”, si de regula, cuplurile o adopta la inceputul relatiei. Uneori aceasta pozitie este de asemenea caracteristica cuplurilor, care s-au casatorit de mai multi ani. Vorbeste despre o iubire extraordinara, partenerii sunt dependenti emotional unul de altul.

5. Partenera pune capul pe pieptul partenerului.

O pozitie foarte populara in randul cuplurilor care au o relatie spirituala si fizica foarte stransa. Barbatul doarme pe spate, iar femeia se afla langa el, capul ei este pe pieptul partenerului. Relatia se bazeaza pe sentimente puternice si incredere.

6. Pozitia „nu te deranjez”.

Este o pozitie foarte egoista. De obicei unul incearca sa ocupe cat mai mult teritoriu in pat, astfel manifestandu-si ca vrea sa domine asupra celuilalt.

7. Pozitia „departe de mine”.

In aceasta pozitie, partenerii nu se ating cu spatele. In primul rand, o astfel de pozitie este caracteristica tuturor cuplurilor care s-au certat inainte de a merge la culcare sau in timpul zilei. In al doilea rand, daca partenerii se indeparteaza unul de celalalt indata ce se culca, si se grabesc sa adoarma in aceasta pozitie, acest obicei indica faptul ca in cuplu exista o problema. Absenta constanta si totala de intimitate fizica in timpul somnului vorbeste despre prezenta tensiunilor in cuplu.