Părinți de nota 10

Trebuie să ne respectăm părinții! Această poveste te va emoționa profund…

Un batran, in varsta de 80 de ani, statea pe canapeaua din sufragerie, impreuna cu fiul sau in varsta de 45 ani. Dintr-o data o cioara s-a asezat la fereastra.

Batranul si-a intrebat fiul „Ce este aceasta?”

Fiul i-a raspuns „este o cioara”.

Dupa cateva minute, batranul l-a intrebat din nou „Ce este aceasta?”.

Fiul i-a raspuns „Tata, ti-am mai spus este o cioara”.

Dupa putin timp batranul a intrebat din nou „ Ce este aceasta?”.

De data aceasta, extrem de iritat, fiul i-a raspuns „Este o cioara, cioara, cioara”.

A mai trecut ceva timp si batranul a intrebat a patra oara, „Ce este asta?”

De data aceasta barbatul a tipat „ De ce ma tot intrebi acelasi lucru, desi ti-am raspuns de nenumarate ori ca ESTE O CIOARA. Chiar nu poti sa intelegi?”

Putin mai tarziu batranul a mers in camera si s-a intors cu un jurnal vechi, pe care il pastrase inca de cand fiul sau era mic. A deschis la prima pagina si i-a cerut fiului sa citeasca:

Azi, fiul meu in varsta de trei ani, statea langa mine pe canapea si o cioara s-a asezat pe pervaz. Fiul meu m-a intrebat de 23 de ori „ce este aceasta?” si i-am raspuns de fiecare data, cu aceeasi rabdare si iubire, ca „este o cioara”. Nu m-am enervat absolut deloc, deoarece este copilul meu si il iubesc nespus de mult.

Atunci cand copilul a pus aceeasi intrebare de 23 de ori, tatal nu s-a enervat in timp ce i-a raspuns de 23 de ori, insa dupa ce tatal a intrebat doar de 4 ori aceeasi intrebare, fiul a inceput sa tipe.

Atunci cand parintii imbatranesc, nu trebuie sa ii tratam cu rautate sau sa le raspundem agresiv. Trebuie sa avem rabdare, iubire si respect. Daca parintii dumneavoastra inca mai traiesc spuneti cu voce tare „ de azi vreau sa imi vad parintii fericiti. Ei m-au crescut, m-au ingrijit si au mutat muntii din loc pentru a-mi fi mie bine”.

Rugati-va la Dumnezeu asa „ Doamne, da-mi putere sa-mi ingrijesc cat mai bine parintii si sa le spun numai lucruri frumoase, indiferent de cum vor ajunge sa imbatraneasca!”