Părinți de nota 10

„Gravizii”: bărbați viteji care au vrut să simtă durerile nașterii. Auch!

Ca să fie limpede de la bun început: acești bravi domni sunt de aplaudat că au vrut. Că s-au hotărât. Că au s-au străduit să găsească un loc în care se se arunce (cumva așa, nebunește) înspre durerile nașterii. Dar tot de la bun început mai trebuie să fie limpede un lucru: băieții aceștia vitejii au înțeles cam cum stă treaba cu contracțiile. Habar n-au de dilatare! 

„Durerile nașterii” – partea cu contracțiile

Doi voinici au vrut sp demonstreze că soțiile lor au cam exagerat în povestea aia cu durerile nașterii și s-au dus glonț la simulatorul de contracții. Desigur, și-au luat și soțiile cu ei (desigur, aici nu mai e vorba doar de curaj, ci și de niște firimituri de aroganță. Bine, le scutură și pe ele simultorul de contracții destul de repede  )

„O să vomit!” – strigă unul dintre ei în fața soției…

… Iar reacția soției e… vis!

Așadar, bărbații s-au dus  (și filmat) la cabinetul medical unde li s-au pus electrozi care stimulează contracțiile. „O să vedeți prin ce au trecut soțiile voastre în timpul travaliului” – le explică medicul.

Experimentul a fost gândit cumsecade: cu intensătăți difevrite, de la mică la mare, mare.

Faza #1 – intensitate mică


Nu e chiar cel mai plăcut lucru, dar pare suportabil. Bine, pentru foarte scurt timp. Unul dintre ei începe să se teamă deja de ce poate să mai urmeze după asta.

Faza #2 – intensitate medie

Gluma s-a cam îngroșat…Băieții par că ar arăta mai relaxați pe în cușcă de bătăi ilegale, în timp ce fetele nu se pot abțiine: și asistentele, și nevestele râd cu lacrimi.

Faza #3 – Intensitate maximă, agonie maximă

Aici, unul dintre ei a cedat. A pus mâna pe buton și a oprit chinul!

Am descris ce am descris, mai bine vedem experimentul pe de-a-ntregul:

Nu sunt singurii bărbați care au încercat să simtă durerile nașterii. Nu sunt singurii pe care experiementul în sine i-a cam tăvălit.

Un medic ginecolog a încercat, la rându-i, să înțeleagă de ce urlă și înjură femeile în halul ăla în sala de nașteri.

La final, concluzia lui a fost următoarea: simulatorul de contracții produce, foarte probabil, ceva foarte asemănător cu ce se întâmplă în realitate, în timpul nașterii. Dar e convins că simularea nu se compară cu realitatea.