Părinți de nota 10

Gravidele nu au voie sa care obiecte grele. Mit sau realitate?

Viitoarele mămici trebuie să știe că nu trebuie să care obiecte grele pentru că își pot pune sarcina în pericol.

Este recomandat ca o femeie insarcinata sa nu ridice greutati mai mari de 9 kg. Exista totusi exceptii de la aceasta cifra, mai ales in cazul femeilor obisnuite sa ridice greutati de dinainte de sarcina. Mare atentie. Decizia de a ridica sau nu greutati trebuie luata impreuna cu medicul care va monitorizeaza sarcina.

Experții citați de babycenter.com spun că femeile însărcinate nu trebuie să care obiecte grele mai ales atunci când sarcina este avansată.

Asta pentru că ligamentele se înmoaie și articulațiile sunt mai puțin stabile, astfel că riscul de accidente este mai mare. Atunci când burta crește se modifică și centrul de greutate, punând presiune pe șale care este o zonă tare vulnerabilă, mai ales când ridicați.

Gravidele au voie să caew obiecte grele

Astfel că schimbarea centrului de greutate vă poate dezechilibra, fiind mai susceptibilă la cădere, iar o căzătură poate fi foarte periculoasă pentru bebeluș. Aceasta poate declanșa travaliul, nașterea prematură sau desprinderea placentei.

Un alt studiu spune că ridicarea de obiecte cu greutăți cuprinse între 10 și 20 de kg la început de sarcină poate crește riscul de preeclampsie.

Gravidele au voie să caew obiecte grele

Daca sunteti nevoita sa ridicati greutati, o puteti face mai in siguranta daca aveți grijă să respectați următoarea tehnica de ridicare:

Îndoiți-vă genunchii

Țineți-vă spatele drept

Folosiți-vă de muşchii picioarelor, nu ai spatelui

Cărați greutatea aproape de corp

Fiți atente să nu vă răsuciți

Dacă simțiți că depuneti un efort prea mare sau ca obiectul este prea greu, nu fortati lucrurile.