Părinți de nota 10

Frate bogat și sora săracă! O pildă înțeleaptă despre ce contează cu adevărat…

Astazi as vrea, sa iti povestesc o parabola foarte frumoasa, desi e scurta, despre fratele bogat care avea o sora saraca…

Atunci cand cineva ne jigneste, cel mai probabil ca acea persoana este foarte nefericita. Cei fericiti nu ofenseaza oamenii care stau la cozi, nu se cearta in transport, nu isi barfesc colegii.

Oamenii fericiti sunt intr-o alta realitate. Ei nu simt nevoia asta.

”Fata se intretinea vanzand lapte, si legume din gradina. Pe timp de vara, vindea la marginea drumului ciuperci si fructe de padure, iar iarna traia din ceea ce reusea sa adune.

Fratelui ii era rusine cu sora lui si niciodata nu o invita la el si, mai ales, in casa lui plina de lux si bogatie.

Fata nu tinea suparare pe fratele sau si intotdeauna, cu orice ocazie, ii trimitea intregii lui familii daruri, pe care le pregatea cu propriile maini.

Ea niciodata nu cerea nimic de la frate. Intotdeauna il trata cu intelegere si respect. Fata avea o casuta mica si modesta, o parcela mica de pamant si cateva animale prin curte.

Au trecut multi ani… si, intr-o zi, fratele a fost tradat de partenerii sai de afaceri. Sotia l-a parasit de dragul altui barbat, feciorul nu mai comunica cu el, casa i-a fost confiscata pentru datorii.

Abia atunci si-a amintit fratele de sora, si a mers in satuc la ea…

Cand a ajuns sa-si vada sora, a aflat ca ea o ducea foarte bine: avea patru vaci, o multime de porci, o masina noua in garaj, cu care ducea produsele in oras, doi copii invatati, iar masa plina de bucate alese si delicioase.

Fratele a inceput sa-si ceara iertare, iar sora nu era deloc suparata, i-a propus si adapost si de lucru.

Morala este urmatoarea: Nu-ti uita meleagul si nu intoarce spatele sangelui tau!”