Părinți de nota 10

Încă mai crezi că jobul tău e solicitant? Uite ce înseamnă să fii mamă!

de Alina Nedelcu
Un studiu recent a adus în prim-plan următorul aspect: mamele muncesc aproximativ 98 de ore pe săptămână, echivalentul a aproape 3 job-uri.

O companie americană specializată în realizarea de produse organice pe bază de struguri a realizat un studiu, care a implicat 2000 de mame care lucrează și care au copii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani.

Prima concluzie a coordonatorilor studiului a fost că mamele din SUA se trezesc, în general, în jurul orei 6 dimineața și că nu se opresc din muncă până în jurul orei 20.30 seara sau chiar mai târziu.

Altă constatare a fost că mamele se străduiesc prin toate mijloacele să facă să meargă bine viața de familie, 4 din 10 afirmând că au sarcini care nu se mai termină timp de 7 zile pe săptămână.

Femeie care trebuie sa faca mai multe treburi odata

S-a putut observa că, pentru majoritatea mamelor (peste 70% dintre ele), unul dintre cele mai pline de provocări demersuri din viața de zi cu zi este să le asigure celor dragi o nutriție sănătoasă.

Prin intermediului studiului s-a descoperit că o mamă se consideră norocoasă dacă are timp doar pentru ea câte 1 oră și 7 minute pe zi.

Mamele implicate în studiu au menționat și care sunt lucrurile care le ajută cel mai mult: existența șervețelelor umede (inclusiv cele de bebeluși), iPad-urile, emisiunile pentru copii, mesele luate pe drum, Netxflix-ul și ajutorul primit de la părinți și/sau bone.

În medie, conform aceluiași studiu, o mamă din SUA muncește cam 14 ore pe zi. Specialiștii afirmă că, în aceste condiții, mamele au nevoie de mai mult sprijin acasă, în comunitatea din care fac parte și la locul de muncă.