Părinți de nota 10

Copilul meu de la 2 săptămâni face pipi la toaletă. Cum îmi comunică atunci când vrea la baie

„De multe ori dacă nu îmi iese și avem un accident este din cauză că nu am ascultat eu. Atunci mă blamez pe mine pentru că nu am ascultat de indiciile vocale și fizice pe care copilul mi le-a oferit.”, declară Cindy Lever, o mamă din Australia care folosește o metodă inedită pentru a obișnui bebelușul cu folosirea toaletei.

Cindy Lever este o mamă obișnuită din Australia care prezintă părinților o metodă neobișnuită și, spune ea, eficientă, în a obișnui copilul încă din prima lună de viață cu folosirea toaletei. Metoda se numește Comunicarea Eliminării (EC – Elimination Communication) și prespune ghidarea bebelușului în a-și face nevoile direct în vasul toaletei.

Metoda EC implică instinctele primare, programare a timpului și bun simț. Părintele trebuie doar să învețe să citească semnele prin care bebelușul îi comunică faptul că urmează să își facă nevoile. Apoi, o dată citite semnele, dezbracă pe micuț și îl plasează cât mai confortabil deasupra chiuvetei sau toaletei pentru a-și face „treburile”. Cindy spune că aceste instincte primare ale bebelușului se pierd dupa vârsta de 6 luni, chiar mai repede, mai ales că părinții moderni apelează la scutece. Totul ține de a antrena un instinct deja existent la bebeluș, care se poate transforma în reflex și poate economisi mii de scutece.

Iată ce scrie Cindy pe pagina ei de Instagram:  „Folosiți metoda EC?! Ați auzit de Elimination Communication?! Prietena mea bună, Doctor Sarah Buckley mi-a spus o dată despre această metodă când fiul meu, River, avea 4 luni. Și am fost uimită de cât de bine am rezonat cu el, la un nivel extraordinar. Aveam propriul nostru limbaj și știam aproape de fiecare dată când avea nevoie la toaletă și la 5 luni eram 80% eliberați de scutece. Așa că, atunci când această mică piersicuță s-a născut, am apelat din nou la această metodă încă din primele săpătămâni de viață. Acum are 5 luni și indiciile ei sunt uimitoare. Sunt în rezonanță cu ea.  Aici vedeșți o poză cu micuța Laia care face pipi la toaletă, iar eu sunt super mândră!”