Părinți de nota 10

Te rog, nu ma intreba de ce nu fac un copil!

„Gura lumii nici pamantul n-o astupa”. Doi tineri se cunosc, se plac, se indragostesc. La cateva luni, poate ani incep intrebarile: „dar o nunta, pe cand?”, „nu credeti ca ar fi cazul sa va casatoriti?”. Aceeasi intrebare pusa sub diferite forme.

Se materializeaza si casatoria. Nici bine nu se usuca cerneala pe certificatul de casatorie ca incep sfaturile si intrebarile legate de copii. „V-ati gandit la un copilas?”, „Cat mai aveti de gand sa asteptati? Cam e timpul. Un copil trebuie sa aiba parinti tineri”.

Sfaturi, sfaturi, pareri venite din partea rudelor, prietenilor, vecinilor bagaciosi etc. Se pare ca oricine se simte indreptatit sa-ti evalueze situatia din cuplu si sa-ti dicteze cum sa-ti traiesti viata.

Opreste-te cu intrebarile stupide si cu sfaturile de 2 lei. Nu-mi cunosti viata, nu stii ce-i in sufletul meu. Nu-mi cresti mie copiii. Nu te gandesti ca o simpla intrebare pe care o percepi ca normala poate sa starneasca o furtuna in sufletul unui om? Poate ma chinui de ani buni sa fac un copil si exista probleme la mijloc. Poate ca sa fiu mama e tot ce-mi doresc pe lumea asta, dar tu, cu intrebarea pe care mi-o pui cu zambetul pe buze rasucesti un cutit intr-o rana mult prea adanca. Te-ai gandit la asta?

Katie a decis sa-si impartaseasca povestea legata de infertilitate. Isi doreste mai mult decat orice o familie si spera ca intr-o zi visul de a deveni mama i se va indeplini. Tanara a decis sa-si impartaseasca experienta pentru ca cei care se confrunta cu probleme de infertilitate sa stie ca nu sunt singuri si ca exista persoane care le inteleg durerea si provocarile prin care trec.

Te rog, nu ma intreba de ce nu fac un copil! Demamici.ro

„Primesc o multime de mesaje in care sunt intrebata daca sunt insarcinata sau de ce nu sunt insarcinata inca. Primesc comentarii in care mi se spune ca m-am ingrasat si ca trebuie sa fiu insarcinata. Dupa ce cineva mi-a spus ca sunt cam plinuta in zona taliei nu m-am mai putut abtine si am raspuns spunandu-i ca nu e ok sa comenteze despre corpul unei femeil, mai ales daca nu stie prin ce trece.

Exista foarte multa presiune care se pune asupra femeilor pentru a arata intr-un fel anume, iar intrebarile despre copii, de cele mai multe ori bine intentionate, pentru unele persoane pot fi extrem de dureroase. Foarte multi dintre voi mi-ati trimis mesaje in care mi-ati vorbit despre problemele de fertilitate cu care v-ati confruntat.

M-au ajutat, asa ca acum vreau sa va impartasesc si povestea mea. Cand eu si Ryan ne-am casatorit planuiam sa formam o familie imediat. Abia asteptam sa raman insarcinata. Credeam ca va fi foarte usor. Sunt o femeie sanatoasa. Am o dieta echilibrata, fac sport, nu fumez. Ryan e la fel, dar sanatatea sistemului reproducator este cu totul o alta poveste.

Am tot incercat, am trecut printr-o operatie pentru a corecta o problema, m-am ales cu o infectie si in cele din urma am facut Zona Zoster. Doctorul ne-a sfatuit sa incercam fertilizarea in vitro. Dupa un proces lung si intens ne-am ales cu 0 embrioni sanatosi. Fertilizarea nu doar ca a fost extenuanta fizic, dar ne-a epuizat si emotional.

Te rog, nu ma intreba de ce nu fac un copil! Demamici.ro

Ne umpleam cu speranta si entuziasm doar ca sa fim trantiti la pamant. Problemele de fertilitate sunt private si cei mai multi dintre noi suferim in tacere. Nu eram sigura daca sa impartasesc situatia prin care trecem, dar ma alina si povestile voastre si sper ca cei care se gasesc intr-o situatie asemanatoare sa stie ca nu sunt singuri.

Cand spuneti ca m-am ingrasat, ei bine, da. M-am ingrasat. Nu pot sa fac la fel de mult sport ca inainte, iar hormonii si-au pus amprenta. Am incredere ca vom reusi sa intemeiem o familie, doar ca pentru noi realizarea acestui vis este diferita. Nu vom renunta.

Intr-o zi vom avea parte de noul inceput pe care ni-l dorim si ma rog ca voi, cei care treceti prin aceleasi probleme, sa-l aveti si voi”, a fost mesajul pe care Katie l-a impartasit cu prietenii sai din online.