Părinți de nota 10

O mama, data afara de la o piscina fiindca isi alapta copilul

Un grup de mame a decis să o susțină pe femeia care spune că a fost dată afară pentru ca si-a alaptat copilul la piscina.

Misty Daugereaux a fost la „Nessler Park Family Aquatic Center” din Texas City, iar la un moment dat, bebelușul ei în vârstă de 10 luni avea nevoie să fie hrănit.

Ea a spus că își alapta în mod discret copilul atunci când un salvamar și un manager s-au apropiat și i-au spus că este împotriva regulilor bazinului.

„Managera mi-a spus că trebuie să mă acopăr sau să plec”, a declarat Daugereaux pentru afiliatul CNTR KTRK. „Mi-a dat ultimatumul. I-am spus: Ei bine, tu îmi arăți politica în care trebuie să mă ascund și o să plec”.

Și mi-a spus că nu era ok ce făceam, că trebuia să mă acopar. A fost politica lor. Și am zis: „Ei bine, poți să chemi pe cine vrei, dar eu nu plec pentru că îmi alăptez fiul.”

Poliția a fost chemată, iar Daugereux, care era acolo cu nepotul său și cu cei doi fii, a fost rugată să părăsească piscina.

„Am plecat afară simțindu-mă înfrântă pentru că nu puteam … să stau la locul meu”, a spus ea. Departamentul de poliție din Texas City a postat filmul de la camera de gardă a ofițerului pe pagina sa de Facebook.

Legea din Texas spune că „o mamă are dreptul să-și alăpteze copilul în orice loc în care mama consideră că este ok.”

Oficialii orașului au promis să își revizuiască politicile și procedurile într-o declarație emisă luni.

„Noi, orașul Texas City revizuim preocupările de îngrijire care au fost ridicate la Nessler Pool și modul în care a fost adresată de personalul nostru. Ne cerem scuze pentru Misty Daugereux, deoarece este clar că a fost ofensată de modul în care a fost tratată în facilitatea noastră.

Politica și procedurile locale vor fi revizuite și reînnoite după cum considerăm că este necesar. Orice deficienta în ceea ce privește acțiunile angajatului nostru va fi abordata printr-o instruire ulterioară „, se arată în declarație.

Sute de femei și copiii lor au participat luni la un protest pentru a-și exprima dreptul de a alăpta ori de câte ori este nevoie.

Daugereaux a spus pentru KTRK că majoritatea mamelor provin dintr-un grup de asistență pentru alăptare din Galveston County. De asemenea, a spus că va continua să-și alăpteze fiul în public ori de câte ori îi este foame.

Un incident similar a avut loc în iulie anul trecut, la Mora, Minnesota, unde două mame au fost rugate să părăsească o piscină publică pentru că îsi alăptau copiii. Mai mult de o sută de mame au organizat, câteva zile mai târziu, un protest la piscină.

Police Body Camera Video

The Texas City Police Department is releasing the body camera video taken on June 9, 2019, depicting the events that took place at the Nessler Park Family Aquatic Center located at 1700 5th Ave. N. The faces of juveniles and adults have been blurred from public view to protect their identity.

Publicată de Texas City Police Department pe Luni, 10 iunie 2019