Părinți de nota 10

Pepenele gaben poate fi periculos pentru copii! Cum îl servești corect

Vara, atât părinții cât și copiii aleg cel mai frecvent consumul fructelor, cu precădere – pepenele! Luând în considerare beneficiile acestuia asupra sănătății, nu ne-am fi gândit nicio secundă că totuși acesta poate fi periculos pentru copii, dacă nu este consumat în mod corespunzător!

Pepenele galben, cu precădere, poate fi dăunător pentru sănătatea copilului tău, avertizează specialiștii. Plin de vitamine și cu o aromă deosebită, el devine rapid fructul preferat al celor mici, însă în vreme ce miezul este o explozie de gusturi deosebite, coaja poate fi un mic focar de bacterii!
Specialiștii avertizează cu privire la potențialele bacterii care pot crea disconfort la nivelul digestiv al corpului puiului tău, regăsite pe coaja pepenelui galben. Medicii recomandă părinților să spele foarte bine coaja înainte de consum, pentru a evita răspândirea bacteriilor direct pe miezul fructului, în momentul tăierii.

„Coaja pepenelui galben poate fi infestată cu bacteria Salmonella, motiv pentru care este bine să spălaţi fructul sub jet abundent de apă, înainte să îl tăiaţi. Dacă îl consumaţi în stare proaspătă, nu adăugaţi zahăr sau ale ingrediente, dacă doriţi o gustare cu adevărat sănătoasă.” declară specialiștii.